Nieuwe glossy Straat proef bij Straatnieuws

woensdag 02 oktober 2013

In Utrecht is met ingang van 11 oktober voortaan ook de glossy ‘Straat' te koop naast het bekende Straatnieuws. Het gaat om een proef. Als die aanslaat bij potentiële lezers, krijgt ie een vervolg.

Straatnieuws gaat de nieuwe glossy in een oplage van 20.000 exemplaren deze maand exclusief aanbieden in Utrecht en Amsterdam. De reguliere krant en de glossy zijn bij dezelfde straatverkopers verkrijgbaar. De nieuwe glossy gaat niet onder doen voor concurrenten in de winkel. In de eerste Straat staan interviews met onder anderen Claudia de Brey, Trijntje Oosterhuis en schrijver A.L. Snijders. Arnon Grunberg verzorgt een column. Verder komen onderwerpen over onder andere mode, koken en reizen aan de orde.

Wie het Straat wil hebben, betaalt daarvoor 5 euro aan de straatverkoper. Die mag daarvan de helft houden en kan hiermee iets extra’s bijverdienen. De normale Straatnieuws-krant kost 2 euro, daarvan is 90 cent voor de verkoper. Wanneer de glossy een succes is, zal het magazine elk kwartaal uitkomen in meer steden.

« Terug

Sluiten