Alle adviseurs Room for ID’s worden UCK-lid

zaterdag 09 februari 2013

Alle zeven collega’s van Room for ID’s, bureau voor visuele communicatie in Nieuwegein, worden per direct lid van de Utrechtse Communicatiekring. Directeur/eigenaar Ilonka Bottema (foto) is al jarenlang enthousiast UCK-lid en heeft dit enthousiasme overgebracht op al haar collega’s.

Ilonka: “Ik zie het echt als verwennerij voor ons om UCK-lid te zijn. De kracht van het UCK-programma is de breedte aan inhoudelijke onderwerpen bij bijeenkomsten. Die sluit aan bij ons team met communicatieadviseurs, ontwerpers en techneuten. Daar komt het sociale aspect bij, want het is gewoon leuk om het met collega's, in een andere setting over de inhoudelijke kant van ons werk te hebben.”

Geen bedrijfslidmaatschap
De UCK kent al jaren geen bedrijfslidmaatschap meer. Het is een bewuste keuze van het bestuur geweest om dit af te schaffen toen bleek dat veel inactieve leden juist via een bedrijfslidmaatschap aan de kring waren verbonden, maar bijna nooit deelnamen aan activiteiten.

Betrokkenheid
Het persoonlijke lidmaatschap dat de UCK voert is erop gericht dat leden ook iets ‘brengen’ bij de kring (een inhoudelijke bijdrage bijvoorbeeld), in plaats van alleen maar komen 'halen’ (bijvoorbeeld kennis, inzicht, contacten). Dat dit beleid werkt, blijkt uit de grote betrokkenheid van UCK-leden tijdens bijeenkomsten en de gestegen opkomst bij activiteiten (voorheen gemiddeld circa 35 deelnemers per bijeenkomst, tegenwoordig vaak tot 80 deelnemers of meer).

Kunde
Room for ID’s meldt op haar website: 'Kundig op het vlak van strategie, concept, ontwerp en realisatie zijn we er voor kennisgedreven organisaties; van onderwijsinstellingen, wetenschappelijke instituten, kenniscentra en branche-organisaties tot semi-overheid en consultancybureaus’. Wij kijken er naar uit om deze nieuwe collega’s te ontmoeten tijdens de UCK-bijeenkomsten dit jaar!

« Terug

Sluiten