Ontslagen bij Faculteit Communicatie & Journalistiek

zaterdag 09 februari 2013

Aan de Faculteit Communicatie & Journalistiek (FCJ) van de Hogeschool Utrecht verdwijnen twintig fulltime banen. Dat meldt de website van het faculteitsblad Paduaan. De FCJ heeft voor het eerst in jaren te maken met dalende studentenaantallen waardoor er een tekort is van 1 miljoen op een begroting van 25 miljoen euro.

Om financieel orde op zaken te stellen snijdt de faculteit in het aantal docenten. Zeventig procent van de begroting van de FCJ bestaat uit personeelskosten. Gedwongen ontslagen worden niet uitgesloten. De maatregel zal vooral docenten met een tijdelijk contract treffen. Ook wordt geprobeerd oudere docenten vervroegd met pensioen te laten gaan.

Luxepositie
Website svjgeschiedenis.nl meldt dat de faculteit jarenlang in een luxepositie verkeerde toen studenten de FCJ-studies massaal wisten te vinden. 900 aanmeldingen voor circa 360 eerstejaarsplekken was jarenlang heel gewoon. Dat is nu verleden tijd, met name bij Communicatie. Maar ook de andere opleidingen boeten in aan populariteit.


Uitzicht op baan
SvJ-directeur Peter de Vries denkt dat het minder goede uitzicht op een baan daarbij een rol speelt en het bovendien tegenwoordig minder vaak voorkomt dat zich studenten aanmelden voor een communicatieopleiding, als ze eigenlijk niet goed weten welke studie ze moeten doen.


Snel duidelijk
In maart wil de FCJ-directie duidelijk hebben hoe de bezuinigingen over de opleidingen worden verdeeld. Voor het nieuwe studiejaar 2013/2014 begint, moet duidelijk zijn welke docenten de FCJ verlaten.

« Terug

Sluiten