UU Publiprijs voor hoogleraar Joop Schippers

dinsdag 08 januari 2013

Hoogleraar arbeidseconomie Joop Schippers heeft de Publiprijs van de Universiteit Utrecht gewonnen. De UU Publiprijs beloont de wetenschapper die het meest prominent in de media is geweest en daar zelf actief aan heeft bijgedragen. Universiteit Utrecht wil zo wetenschappers stimuleren om publiciteit te genereren voor hun onderzoek en deel te nemen aan het maatschappelijk debat. De prijs is nu voor het eerst uitgereikt.

Prof.dr. Joop Schippers onderzoekt uiteenlopende aspecten van de arbeidsmarkt. Volgens de jury blinkt hij niet alleen uit in het reageren op mediaverzoeken, maar neemt hij ook veelvuldig zelf de pen ter hand om zich te mengen in het maatschappelijke debat: “De onderwerpen zijn divers, de uitleg is helder, zijn stellingname is stevig in de wetenschap gefundeerd, de betrokkenheid is groot. Bovendien zoekt deze kandidaat de discussie actief op via nieuwe media”.

Media
Hij sloot in 2012 met verschillende optredens op radio en tv nauw aan bij belangrijke, actuele maatschappelijke vraagstukken. Hij sprak geregeld over stageplaatsen voor jongeren, pensioenvoorzieningen of obstakels voor oudere werknemers. Daarnaast behoort hij tot de vaste kern van het economenpanel van 'Klinkende Munt' in het programma Villa VPRO op Radio1.

Prijs
De UU Publiprijs bestaat uit een budget voor het maken van een video over het onderzoek van de wetenschapper ten behoeve van publiciteit. Voor de prijs waren ook planeetwetenschapper dr. Inge Loes ten Kate en hoogleraar Jeugdstudies prof.dr. Wilma Vollebergh genomineerd.

Jury
De jury van de UU-Publiprijs 2012 bestond uit Jacqueline Cramer (hoogleraar Duurzaam innoveren UU), Appy Sluijs (paleoklimatoloog UU), Pieter Broertjes (burgemeester Hilversum en vm hoofdredacteur Volkskrant), Willem Hendrik Gispen (oud-rector magnificus en honorair universiteitshoogleraar UU) en Ludo Koks (hoofd communicatie UU).

« Terug

Sluiten