Prinsjesdagontbijt brengt lokale leiders bij elkaar

maandag 08 september 2008

Voor de vierde keer wordt er in diverse Nederlandse gemeenten op prinsjesdag het Prinsjesdagontbijt gehouden. Lokale vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties, kerken en bedrijfsleven staan samen met politici stil bij de vraag hoe ze gezamenlijk meer samenhang en kwaliteit in de samenleving kunnen brengen.

Het Prinsjesdagontbijt wordt inmiddels voor de vierde keer georganiseerd. Steeds meer gemeenten haken aan bij het initiatief van GIDSnetwerk. Dit jaar worden op of rond de derde dinsdag van september Prinsjesdagontbijten georganiseerd in: o.a. Amersfoort, Barneveld, Den Helder, Dordrecht, Ede, Hilversum, Rotterdam, Soest en Zeist.

Naast een ontbijt staan een lezing, discussie en gebed op het programma. Het landelijke thema is ‘Samenwerken over grenzen’. Omdat in iedere gemeente de kansen en uitdagingen anders liggen, verschilt de invulling van het thema per gemeente. De opzet is om deelnemers aan elkaar te koppelen, waardoor er nieuwe samenwerkingen tussen lokale organisaties en personen ontstaan, die plaatselijke uitdagingen vanuit een ander, nieuw perspectief kunnen benaderen.

In diverse plaatsen zijn sinds de start van het Prinsjesdagontbijt nieuwe projecten gestart. Zo zijn zowel in Soest als Barneveld projecten gestart die gericht zijn op jongeren die kampen met alcohol- of drugsverslaving. Een ander in het oog springend project is het GIDSgala dat in November 2008 wordt gehouden, een fondswervend gala voor organisaties die een sterke lokale binding hebben, zoals het Leger des Heils, Present, YfC (Youth for Christ), HIP en School of Rock. www.gidsnetwerk.nl

« Terug

Sluiten