Carolien Gehrels wint VSA Award

dinsdag 17 oktober 2006

UCK-lid en kersvers Amsterdams wethouder Carolien Gehrels heeft de VSA Award gewonnen met het concept I Amsterdam voor citymarketing. Ze versloeg daarmee twee andere ijzersterke kandidaten die ook genomineerd waren: Hoofdredacteur Erik van Gruijthuijsen van Het Parool en trendwatcher Adjiedj Bakas van Dexter Communicatie. Gehrels ontving de award maandag tijdens het 40-jarig jubileumfeest van de Amsterdamse communicatievereniging VSA. De award verdiende ze als communicatieadviseur bij Berenschot.

Foto: Harry Borghouts overhandigt Gehrels de VSA Award (Rob List).

De VSA Award wordt eens in de vijf jaar uitgereikt aan een persoon of instelling uit Groot-Amsterdam die het brede vak van communicatie en de regio Amsterdam een warm hart toedraagt en bovendien daar op eigen wijze invulling aan heeft gegeven.

Parool-hoofdredacteur Erik van Gruijthuijsen was genomineerd omdat hij erin slaagde om de stadskrant nieuw leven in te blazen, terwijl deze door voormalige eigenaar PCM al was afgeschreven. Er werd als eerste overgestapt naar het tabloidformaat. Het Parool is nu in Amsterdam de grootste krant en maakt voor het eerst in 22 jaar weer winst. Genomineerde Adjiedj Bakas verwierf de afgelopen jaren naam en faam als trendwatcher en strategisch communicatieadviseur. Van zijn hand verschenen onder andere de boeken 'Megatrends Nederland' en 'Megatends Europe'.

Naast het uitreiken van de award, gaf de VSA ook een donatie van duizend euro aan de Amsterdamse straatkrant Z Magazine dat door en voor daklozen in de hoofdstad is opgezet.

« Terug

Sluiten