Verzekeraar gaat zich inzetten voor 'een gezonde provincie Utrecht'

zaterdag 28 januari 2006

Utrechtse natuur- en milieuorganisaties reikten onlangs voor de zesde achtereenvolgende keer de Toorts der Verwachting uit. Achmea was deze keer de gelukkige ontvanger. De verzekeraar zal in 2006 natuur en milieu in de provincie Utrecht extra aandacht geven.

De Toorts der Verwachting is een initiatief van de samenwerkende natuur- en milieuorganisaties in Utrecht. Elk jaar dagen zij met de uitreiking een partij uit om zijn beste beentje voor te zetten voor natuur en milieu in de provincie.

In 2006 ontwikkelt Achmea samen met de Utrechtse organisaties een programma om ‘natuur, milieu en gezondheid’ onder de aandacht van klanten en medewerkers te brengen. Een voorbeeld hiervan is de organisatie van nordic walking-activiteiten in de natuur.

Vorig jaar ontving de gemeente Utrecht de Toorts der Verwachting. Dit bleek een extra stimulans voor initiatieven als de faunapassage onder de Biltsche Rading. De grotere aandacht voor Utrecht in ’t Groen heeft ook geleid tot een gezamenlijke stuurgroep met provincie en BRU (Bestuur Regio Utrecht) om concrete knelpunten in de uitvoering van groen rond de stad Utrecht op te lossen. Recent is bijvoorbeeld de uitvoering gestart van het Landinrichtingsplan Haarzuilens.

« Terug

Sluiten