Festival nog leuker zonder mobiel

beschaving.jpgdinsdag 05 juli 2016

Onderzoek heeft uitgewezen dat festivalgangers op De Beschaving in Utrecht nog meer van het festival genieten als ze hun mobiel niet gebruiken. Al eerder berichtten we over het experiment dat De Beschaving heeft uitgevoerd.

Festival De Beschaving in Utrecht plakte dit weekend de smartphones van duizend bezoekers af. Wat blijkt? De offliners hadden meer plezier op het festival dan de mensen die online waren.

Het doel van het afplakken was om mensen ongestoord een festival te laten beleven, maar het was ook de gelegenheid voor sociale wetenschappers van de Universiteit Utrecht om onderzoek te doen naar smartphonegebruik. Wie dat wilde, zette z'n smartphone op de vliegtuigstand. Om smokkelen te voorkomen, werd een sticker over het scherm geplakt.

De bezoekers die afgelopen weekend offline waren op De Beschaving, hebben meer lol beleefd aan het festival dan degenen die dat niet waren. De offlinegroep gaf de dag een 8,3, de rest had gemiddeld een 8 over voor het festival.

"We hebben onderzocht of dat was omdat ze naar speciale gebieden mochten waar je online niet mocht komen, maar dat was niet de reden. Ook hadden de 'offliners' niet meer alcohol op", zegt hoofdonderzoeker Regina van den Eijnden van de Universiteit Utrecht. "Waarschijnlijk heeft het echt te maken met dat ze offline zijn en dus meer plezier maken."

(bron: NOS.nl)

« Terug

Sluiten