UCK Denktank voor Wegloophuis Utrecht van start

Denktank 4.jpgwoensdag 05 oktober 2016

Vandaag is een UCK Denktank van start gegaan die Wegloophuis Utrecht gaat helpen. Ze gaat de externe communicatie van het Wegloophuis op orde te brengen en beter vormgeven. Een UCK Denktank is bedoeld om een Utrechtse ideële organisatie die geen budget daarvoor heeft, te helpen met tijdelijke professionele communicatie-ondersteuning.

Voor deze hulp put de Utrechtse Communicatiekring uit haar eigen netwerk van ruim 400 communicatieprofessionals. Op een oproep voor Wegloophuis Utrecht meldden zich de afgelopen weken twaalf leden met een mooie diversiteit aan communicatiedisciplines. De groep gaat de komende zes weken in verschillende teams belangeloos aan de slag.

StraatNieuws
De UCK organiseerde zes jaar geleden haar eerste Denktank. Door de jaren heen werden meerdere organisaties door teams van verschillende samenstelling geholpen. Vorig jaar nog werd vanuit de Utrechtse Communicatiekring het initiatief genomen om het Utrechtse Straatnieuws te helpen toen hun voortbestaan werd bedreigd door een bankroet. Mede uit dat initiatief kwam het idee voor een interview met de Paus. Hetgeen veel publiciteit opleverde, de oplage een boost gaf en Straatnieuws een doorstart bood.

Tonen
Voor Stichting Wegloophuis Utrecht is het vooral van belang om aan subsidieverleners en donateurs te tonen welke dienstverlening geboden wordt. De organisatie is voor een belangrijk deel afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Ze hoopt door betere communicatie ook de aandacht van potentiele nieuwe vrijwilligers te trekken.

Op de foto vlnr: Aad Voermans, Ron Kaiser, Katrien Schumans (cöordinator Wegloophuis), Anneke Laverman, Stephan van der Sluis (directeur Wegloophuis), Mariska van Gelderen, Arnaud Mooij, Marike Andringa, Marie-Antoinette Kroone en Rogier van den Berg.
Niet op de foto (wel lid van de Denkank): Francien HorrevortsIngrid Tromp en Elise van Ee.  

« Terug

Sluiten