17/18 juni CampusDoc Filmfestival in Utrecht

CampusDoc-Filmfestival-306.jpgdonderdag 01 juni 2017

Het CampusDoc FilmFestival vindt op 17 en  18 juni aanstaande alweer voor de 7e keer plaats. Dit jaar voor het eerst met een 2-daagse editie omdat het festival telkens door deelnemers met veel enthousiasme wordt omarmd en daardoor enorm groeit. Plaats van handeling is ook dit jaar weer het Louis Hartlooper Complex in Utrecht. 

Op zaterdagochtend worden korte documentaires vertoond van internationale studenten journalistiek uit onder andere New York, Manchester, Stockholm, Århus, Grahamstown (Zuid Afrika). Ook zijn er bijdragen te zien van studenten van de Hogeschool van Amsterdam en de School voor Journalistiek in Ede.
Op zondag 18 juni gaan de deuren van het Louis Hartlooper Complex om 8.30 uur open. De prijsuitreiking vindt die dag plaats tussen 13.15 uur en 14.00 uur.

Wereldwijd
Organisator en CampusDoc-initiatienemer John Driedonks (ook UCK-lid) is helemaal in zijn nopjes met de groei van ‘zijn’ festival. “We groeien uit ons jasje”, licht John toe: “Bij de vooraankondiging kreeg ik in een mum van tijd al 139 films toegestuurd vanuit de hele wereld. Je ziet dat er bij studenten journalistiek overal een ontzettende honger naar erkenning is. Gelukkig kunnen we dit jaar het uitgebreide aanbod mooi over twee dagen verspreiden. Maar documentaires uit bijvoorbeeld Turkije, India, Afghanistan, Iraq en Uganda konden we dit jaar nog niet eens kwijt.”

Hoger plan
Als gevolg van deze ontwikkeling bekijkt John de mogelijkheid om het CampusDoc Festival naar een hoger plan te tillen. John: “We werken nu louter met vrijwilligers, maar dat is niet vol te houden als je zo groot groeit. Ik ben in gesprek met enkele mogelijke partners om te kijken of we het festival nationaal en internationaal voor Utrecht definitief op de kaart kunnen zetten.”

Voorverkoop
Kaarten voor CampusDoc zijn vanaf nu slecht enkele dagen in voorverkoop online te bestellen. Ze kosten €15,- per stuk. Met een ticket kun je drie documentaires tijdens het festival bekijken en na afloop ontvang je een ‘on-demand’ code waarmee je later online alle documentaires kunt bekijken, wanneer jij dat wilt.

Kijk hier voor meer informatie over het internationale CampusDoc Filmfestival

« Terug

Sluiten