Opvallende promotievideo voor nieuwe elektrische bussen op lijn 1

U-OV promotiefilm.pngmaandag 11 september 2017

Sinds eind augustus rijden er 10 fonkelnieuwe elektrische bussen op lijn 1. Zoals wel vaker met nieuwe initiatieven, heeft U-OV ook last van wat opstartproblemen. De deur gaat langzaam open of helemaal niet. De incheckpalen werken niet altijd even goed en soms ontbreekt er informatie op de displays. Dat weerhoudt U-OV er niet van om de nieuwe elektrische bussen op ludieke wijze via een Facebook-filmpje te introduceren.

Henk en Willem verliefd?
Bus Henk en bus Willem staan in de remise. Henk vraagt of Willem al gehoord heeft dat 10 nieuwe elektrische bussen ook op ‘onze’ lijn 1 gaan rijden. Henk denkt dat het zo’n vaart niet zal lopen en daarbij, “wij zijn toch veel leuker?" vraagt Henk. Ondertussen komt daar mooie bus Anna binnenrijden. Een fonkelnieuwe elektrische bus. En dat valt de heren meteen op. Henk en Willem zijn beiden enorm onder de indruk en concluderen samen dat ze een mooie tijd tegemoet gaan als er meer bussen zoals Anna komen rijden. Bekijk het (Facebook) filmpje onderaan.

Zero emissie
De 10 elektrische bussen staan garant voor zero emissie. Dat inhoudt dat ze geen uitlaatgassen uitstoten. En ze zijn een stuk stiller dan de dieselbussen. Het aantal decibel gaat van 80 naar 65. Duurzaam openbaar vervoer staat volop in de schijnwerper. Want bij deze 10 elektrische bussen blijft het niet, als het aan de provincie Utrecht ligt. In 2028 hoopt de provincie alleen nog maar in elektrische bussen rond te rijden.

https://www.facebook.com/UOV.info/videos/1433171403435173/

Bron: beelden zijn stills uit de promotievideo van U-OV op Facebook.
Tekst: Elise van Ee

« Terug

Sluiten