Filmtheater ’t Hoogt na 46 jaar weg uit centrum van Utrecht

t Hoogt.jpgvrijdag 02 november 2018

Over een paar weken vertrekt filmtheater ’t Hoogt na 46 jaar uit de binnenstad van Utrecht. Na een tussentijdse toer door de stad, wil het in 2020 een nieuw podium voor beeldcultuur creëren in het Werkspoorkwartier.

Dit meldt DUIC vandaag op haar nieuwssite. Filmtheater ’t Hoogt moet weg op de huidige locatie omdat de eigenaar van het pand er appartementen wil bouwen. Zondag 30 december is de laatste dag dat de deuren opengaan voor filmvertoningen.

Podium beeldcultuur
Filmtheater ’t Hoogt is met diverse partijen in gesprek om in 2020 in het Werkspoorkwartier een ‘culturele hotspot’ te creëren waar bewegend beeld en audiovisuele technologie centraal staan. De ambitie is om op deze plek het oude filmhuis om te bouwen tot een nieuw, podium voor beeldcultuur. Beginnende en gevestigde makers krijgen dan een podium om hun werk te laten zien aan het publiek en kinderen en jongeren moeten hier straks leren digitale media zoals film te gebruiken om hun verhaal te vertellen en verhalen van anderen beter leren begrijpen.

Events
Directeur Rianne Brouwers: “46 jaar lang heeft ’t Hoogt Utrecht dagelijks de meest bijzondere en vernieuwende films vertoond. Omdat wij pas in 2020 In het Werkspoorkwartier terecht kunnen, gaan wij komend jaar op diverse locaties specials programmeren. Een vaste zaal waar we onze dagelijkse programmering van premièrefilms volgend jaar voort kunnen zetten, hebben wij helaas niet kunnen vinden. Wel zullen we in 2019 al events gaan organiseren in het Werkspoorkwartier en op andere plekken in stad en regio.”

Tour in 2019
Onder de noemer ’t Hoogt on Tour gaat het filmtheater in 2019 de wijken in. Voor specifieke doelgroepen selecteert en programmeert het theater films, documentaires en klassiekers. Naast de maandelijkse filmvertoningen bij de Metaal Kathedraal worden er vanaf vrijdag 7 december in samenwerking met ZIMIHC theater Stefanus ook in Overvecht films vertoond. Binnenkort komen daar andere locaties bij, zoals een tijdelijke locatie in het Werkspoorkwartier.

Afscheid
In de laatste weken van december biedt ‘t Hoogt een programma aan waarin bezoekers en samenwerkingspartners films uit de historie van ’t Hoogt presenteren en iedereen afscheid kan nemen van het pand. Op zaterdagavond 29 december vindt een afscheidsfeest plaats.

 

« Terug

Sluiten