Extra steun overheid voor lokale informatievoorziening

radio.jpgzondag 17 mei 2020

Er komt een verruiming voor het Tijdelijk Steunfonds voor Lokale Informatievoorziening. Ook lokale nieuwsbladen met een abonnementsmodel, lokale nieuwswebsites en huis-aan-huisbladen (die minder dan eens per twee weken uitkomen) kunnen nu alsnog steun aanvragen vanwege de voortdurende coronacrisis. Dat meldt SVDJ.

Bij nieuwsbladen en huis-aan-huiskranten is de hoogte van de bijdrage afhankelijk van de oplage van de krant. Lokale nieuwswebsites krijgen een vast bedrag. De tegemoetkoming is voor de duur van drie maanden en wordt verstrekt in de vorm van een krediet, dat na afloop kan worden omgezet in een uitkering.

Het Tijdelijk Steunfonds Lokale Informatievoorziening kwam in april beschikbaar om de lokale nieuwsvoorziening op peil te houden tijdens deze periode. De overheid maakte een bedrag van 11 miljoen euro vrij. Van het totale bedrag heeft het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek 9,3 miljoen euro aan kredieten in de eerste ronde toegewezen aan lokale omroepen en huis-aan-huiskranten. Het resterende bedrag (1,6 miljoen euro) komt nu ten goede aan de andere drie doelgroepen.

Er zijn wel voorwaarden aan steun verbonden.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
radio.jpg19,2 kBimage/jpegdownload

« Terug

Sluiten