Prezi your story: praktisch en inspirerend!

19-05-2012

Dat presentaties meer kunnen zijn dan een ´opsomming van feiten in bulletpoints´ of het ´geheugensteuntje van de presentator´ toonde UCK-lid Irma van Zand tijdens de workshop Prezi your story! op dinsdag 8 mei jl.

Om 19.00 uur stroomde zaal 9 in S2M vol. 25 UCK-leden openden hun laptops of zetten hun iPad aan en maakten verbinding met het internet. Inloggen op de Prezi site ging– helaas – niet. Uitgerekend die avond was website van Prezi onbereikbaar. Het mocht de pret niet drukken. Op haar desktop tool toonde Irma van Zand in een eigengemaakte Prezi wat de tool aan mogelijkheden biedt. “Ik ben geen Prezi prediker”, begon ze haar inleiding. “Ook met tools als Power Point en Keynote kun je prachtige presentaties maken. Alleen, Prezi dwingt je om weer eens opnieuw naar je verhaal te kijken. En je af te vragen waarmee je je publiek boeit en bindt.”

Oneindig veel mogelijkheden
In plaats van zelf oefenen met Prezi moesten de deelnemers genoegen nemen met een demonstratie van Irma van Zand. Ze liet zien hoe het Prezi canvas en alle functionaliteiten werken. Zoals de zebra waarmee je objecten groter en kleiner kunt maken en kunt draaien. Of het groeperen van objecten door gebruik te maken van frames. En wat het effect daarvan is als je de objecten met elkaar verbindt. Tussendoor konden de deelnemers vragen stellen. Zo ontstond er ondanks de Prezi site die eruit lag, toch een interactieve en leerzame avond. Na afloop werd er, zoals te doen gebruikelijk op UCK-bijeenkomsten, nog even na geborreld.

Extra workshops
De Prezi demonstratie smaakt sommige deelnemers naar meer. Voor hen, en andere UCK-leden die al enige kennis hebben van de tool, biedt Irma van Zand een Prezi workshop voor gevorderden. Tegen gereduceerd tarief. Voor wie er op 8 mei niet bij kon zijn, maar ook graag de basisprincipes van de Prezi tool onder de knie wil krijgen, organiseert Irma van Zand speciale workshops voor beginners. UCK-leden krijgen korting! Zie www.f-irma.nl voor meer informatie over beide Prezi workshops.

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten