Spoorwegmuseum krijgt de Oscar van de amusementsindustrie

20-11-2013

Attractie De Vuurproef van Het Spoorwegmuseum heeft de prestigieuze TEA Award gewonnen. Deze award wordt beschouwd als de ‘Oscar’ voor de attractie-industrie wereldwijd.

De Vuurproef krijgt de prijs vanwege het uitmuntende ontwerp en gedetailleerde uitvoering. Het museum slaagt erin met De Vuurproef het publiek te betrekken bij het onderwerp op een manier die je niet vaak terugziet in musea. De spanning en opwinding die bezoekers ervaren, is verwant aan pretparken maar versterkt tegelijkertijd de boodschap van Het Spoorwegmuseum, aldus de jury.

Trein besturen
Het Spoorwegmuseum bedacht de Vuurproef zelf en ontwikkelde de attractie samen met partners Il luster, House of Secrets, Jaap Verburg Ontwerp, Kloosterboer en Hulskamp Audiovisueel. De Vuurproef vertelt op originele wijze het verhaal van twee eeuwen spoorgeschiedenis met in de hoofdrol Rutger Hauer. Daarbij wordt gebruik gemaakt van elementen uit de pretparkindustrie. Bezoekers denken te beginnen aan een rondleiding door een museumdepot maar krijgen door een verrassende wending zelf de controle over een trein.

Beperkt budget
Themed Entertainment Association (TEA) is een mondiale organisatie waarin designers, leveranciers en bouwers van attracties en themalocaties zijn verenigd. Jaarlijks reiken zij internationaal prijzen uit aan projecten op het gebied van ‘Experience design’ en ‘Thema entertainment’. Tijdens de TEA bijeenkomst dinsdag in Florida werden de prijswinnaars voor de beste nieuwe attracties bekend gemaakt. Het Spoorwegmuseum krijgt de prijs in de categorie ’4D Simulator Limited Budget’.

De award wordt in april 2014 officieel uitgereikt tijdens een groot gala in Disneyland Californië. Eerdere Nederlandse winnaars van een TEA Award zijn de Efteling, De Heineken Experience en het Nederlands Openluchtmuseum.

Kijk hier naar een video-impressie van De Vuurproef op YouTube!

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten