Van Eupen nieuwe directeur Communicatie en Journalistiek HU

28-07-2013

Hogeschool Utrecht (HU) heeft Lem van Eupen benoemd tot nieuwe directeur van de faculteit Communicatie en Journalistiek. Zij was tot maart van dit jaar adjunct-directeur bij de Wereldomroep.

Het college van bestuur van de HU laat weten verheugd te zijn over de komst van Van Eupen. “Met haar brede ervaring als manager en journalist bij verschillende mediabedrijven kan zij een belangrijke bijdrage leveren aan de ontwikkeling van Hogeschool Utrecht en de faculteit Communicatie en Journalistiek in het bijzonder”, aldus het bestuur.

Van Eupen geeft zelf in een reactie aan te zien dat zowel de journalistiek als de communicatiesector volop in beweging zijn en het HBO daarin mee moet. Daarom bepleit ze een nauwere band met de beroepspraktijk: “Ik kijk er naar uit om samen met de studenten en de medewerkers van de faculteit de verbinding te versterken tussen onderwijs, onderzoek en het werkveld.”

Lem van Eupen is ook voorzitter van Bhutan+Partners, een organisatie die zich inzet om initiatieven op het gebied van business, cultuur en sport te stimuleren tussen organisaties in Bhutan en Europa.

Voorheen was ze algemeen manager bij RNTC, een instelling voor internationaal onderwijs op het gebied van media. Ze begon haar journalistieke carrière als bureauredacteur en verslaggever bij Omroep Brabant en de Wereldomroep.

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten