Mooie animatiefilm grootste fietsenstalling ter wereld Utrecht CS

24-06-2013

Bij Utrecht CS verrijst de komende jaren de grootste fietsenstalling ter wereld voor 12.500 fietsen. Deze wordt toegankelijk via fietstunnels. De stalling maakt deel uit van Stationsplein oost. Om toekomstige gebruikers bekend te maken met de plannen, heeft projectorganisatie CU2030 er een mooie animatiefilm van gemaakt.

De herinrichting van het gebied levert een duidelijker scheiding tussen station en Hoog Catharijne en een aantrekkelijkere looproute tussen station en binnenstad. Voor fietsers komt er wel een doorgaande route. De fietser rijdt straks tot onder het plein, stalt zijn fiets op één van de drie verdiepingen onder het station. Aan de oostkant komt ook de aansluiting op de HOV-baan. Zowel aan de oostkant als aan de westkant van het gebied krijgt Utrecht Centraal een volwaardige entree.

Het geheel vormt een verhoogd plein met daaronder een grote fietsenstalling voor 12.500 fietsen. Het eerste deel van de stalling wordt opgeleverd in 2016, het tweede deel in 2018. Op het plein komen terrassen en winkeltjes.

De doorgaande route voor auto’s door de Nieuwe Stationsstraat verdwijnt. Daardoor ontstaat een verkeersluw gebied met plaatsen voor Kiss & Ride, invalide parkeerplaatsen en taxi’s.

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten