Bouwzorglunch UMC scoort in media

bouwzorglunch_4.jpg17-08-2016

Vijfentwintig bouwers van de Uithoflijn, in werkkleding met een geel hesje, schuiven aan bij evenveel verpleegkundigen, arts-assistenten, laboranten en andere medewerkers van het UMC Utrecht in het wit. Resultaat: een feestelijke bouwzorglunch, zo bleek woensdag 10 augustus in bedrijfsrestaurant De Brink.

“De volgende keer op vrijdagmiddag bij ons in de keet”, riep een van de bouwers van BAM aan het eind van de bouwzorglunch. Veel geschater en een enthousiast “Prima!” van de andere kant van de tafel. De bouwers en de aanwezige verpleegkundigen, arts-assistenten en laboranten van het UMC Utrecht genoten van de lunch. Het was vooraf nog best spannend: zou er zomaar een gesprek tussen alle beroepsgroepen ontstaan? Zou het gezellig worden? “Idee was om elkaar wat beter te leren kennen. De bouwers werken lange tijd aan de Uithoflijn, ook vlakbij het UMC Utrecht en het WKZ. Het leek me leuk om ze eens binnen uit te nodigen. Anders werk je ook zo langs elkaar heen”, vertelt Hedwig Neggers, communicatieadviseur bij het UMC Utrecht en organisator van de bouwzorglunch.

Gasbrander
Na een kort welkomstwoord van Marjan Mol, directeur van het Facilitair Bedrijf van het UMC Utrecht, en Frits van de Kerk, projectleider bij aannemer BAM, was er voor iedereen een uitgebreide lunch met soep, broodjes, een smoothie, wraps en fruit. De tafelschikking met een afwisseling van bouwers en medewerkers van het UMC Utrecht, hielp de gesprekken een beetje op gang. “Maar het is vooral te danken aan alle aanwezigen zélf dat de bouwzorglunch zo enorm gezellig is geworden”, benadrukt Neggers. “De sfeer was losjes, er werd over het werk en de verschillende beroepen gepraat, en ook over de lunch en wat bouwers anders eten. Dat varieerde van boterhammen uit het trommeltje van thuis tot een eitje gebakken op een gasbrander in de keet.”

Media
De bouwzorglunch trok ook aandacht in de lokale en nationale media. Het bericht werd onder meer opgepikt door Medisch Contact. RTV Utrecht interviewde op de radio (vanaf 4'20") Eline de Kok, verpleegkundige en voorzitter van het verpleegkundig convent. ’s Avonds was er een item in de actualiteitenrubriek van RTV Utrecht op tv te zien. Ook Hart van Nederland besteedde aandacht aan de lunch in haar uitzending.

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten