Hogeschool Utrecht laat vloggers bèta-studenten werven

maandag 19 september 2016

Met de inzet van YouTube talenten wil Hogeschool Utrecht 'de latente bèta inspireren om na te denken over een toekomst waarin technologie een grote rol speelt'. Dylan Haegens, Sophie Milzink en Défano Holwijn moeten scholieren enthousiasmeren voor techniek. De eerste video staat sinds zondag online en is van Dylan Haegens.

Omdat niet iedere influencer geschikt is om fans op een geloofwaardige manier te inspireren voor een toekomst in technologie, begon influencer agency 3sixtyfive al in januari dit jaar met het identificeren en matchen van influencers. Uiteindelijk werden YouTubers Dylan Haegens, Sophie Milzink en Défano Holwijn gevraagd om scholieren te enthousiasmeren voor techniek. 

Exclusief
Met een speciale campagnepagina, informatie van relevante opleidingen en Open Dagen worden scholieren uitgedaagd om zich verder te verdiepen. 
Zo wordt op de Open Dag (8 oktober en 5 november) een exclusieve sessie georganiseerd waarin de YouTubers aan de hand van hun video's de toekomst verder verkennen. Dit doen zij samen met experts als Sander Duivestein (robotisering en A.I.) en Jesse van Doren (internet of things). Vanuit Hogeschool Utrecht schuiven eveneens experts aan: studenten met innovatieve projecten op bijvoorbeeld het gebied van zonne-energie of robotisering.

Bron: Communicatie Online

Hogeschool Utrecht is naar eigen zeggen de eerste onderwijsinstelling die influencer maketing inzet voor het werven van leerlingen. Een jaar geleden berichten wij op deze site al over Universiteit Wageningen die de dj's Dennis en Valerio leerlingen lieten werven om de afdeling Communicatiewetenschappen te redden.

Labels
Verslagen

« Terug

Lees overig nieuws

Twitter

Geen tweets beschikbaar
Sluiten