Utrechts redactieteam bij UEFA WEURO 2017

WEUFA.png20-07-2017

Utrecht is één van de zeven Nederlandse speelsteden bij WEURO2017 (vrouwenvoetbal) dat nog nooit zoveel deelnemende landenploegen kende. De organisatie van het EK maakt gebruik van eigen redacteuren en verslaggevers om alle content rond het toernooi te delen en te monitoren. Dit team wordt aangevuld met vrijwilligers.

Bij alle vier de poulewedstrijden in Utrecht zit een compleet redactieteam met videografen, fotografen en redacteuren bovenin stadion Galgenwaard. Ze produceren content, in zowel Nederlands en Engels, voor social media als Twitter, Facebook, Instagram en de eigen toernooiwebsite Weuro2017.nl. Vanuit de werkruimte heeft het team een goed overzicht op de wedstrijd en alles wat op dat moment in het stadion gebeurt.

Ondersteuning
De redactie ondersteunt hiermee de communicatieafdelingen van de organisatie en staat in nauwe verbinding met de centrale redactie op het hoofdkantoor, die tijdens het toernooi zijn gestationeerd in Soest. Hier wordt het totale toernooi gevolgd en gemonitord. Alle landelijke content wordt hier gelezen en geplaatst. Er wordt immers tegelijkertijd in meerdere steden gevoetbald.

Hectisch
Het nieuws vergaart het Utrechtse zevenmans sterkte redactieteam door zelf middenin het toernooi te staan. De dag voor ‘matchday’ bij de persconferenties en trainingen en op ‘matchday’ in de perszalen, in de Fanzone op het Neude en in het stadion zelf. UCK-lid Raymond de Jong is één van de vrijwilligers in het redactieteam. “Het is soms heel hectisch. Vooral als content zoals foto’s, tekst en video tegelijkertijd binnenkomt en je als eerste het nieuws wilt brengen,” vertelt hij.

Ingespeeld
“Gelukkig zijn de lijnen kort met de centrale redactie, dus kunnen we met elkaar de prioriteit bepalen", vervolgt Raymond. "De openingsdag van het toernooi was echt wennen voor het team, maar na de tweede Utrechtse poulewedstrijd raakte het team al goed op elkaar ingespeeld. Na het schrijven van het nieuws in het Nederlands vertalen we direct alles naar het Engels. Omdat we bij elkaar in een ruimte zitten, werken we ook steeds sneller en efficiënter. En zorgen we ervoor dat wat naar buiten gaat ook echt klopt.”

Opnieuw
Komend weekend werkt het redactieteam in stadion Galgenwaard en in de Utrechtse Fanzone opnieuw aan de content voor de ‘socials’ en de organisatiewebsite. Dan voor de UEFA Women’s Euro wedstrijd tussen Frankrijk en Oostenrijk. De OranjeLeeuwinnen spelen niet meer in Utrecht, maar in andere speelsteden.

« Terug

Lees overig nieuws

Twitter

Sluiten