Leerzame studiereis voor UCK-leden in Antwerpen

studiereis Antwerpen 20.JPG25-03-2018

Op 23 en 24 maart 2018 reisden dertig UCK-leden naar Antwerpen voor een tweedaagse studieweekend. In Belgiƫ werden de Utrechtse communicatieprofessionals ontvangen door de PRA, de Antwerpse PR- en communicatievereniging. De groep kreeg een boeiend, leerzaam en vol programma voorgeschoteld.

Citymarketing

De eerste dag begon in het Felix Pakhuis in hartje Antwerpen met een presentatie over de citymarketing van Stad Antwerpen'. Na de lunch was een uitgebreide stadstour geprogrammeerd langs Nederlandse historische sporen in Antwerpen.

De laatste uren van vrijdag stonden in het teken van een 'verbroederingsavond' met de leden van de PRA. Iedereen deed mee met de quiz Nederland - Belgie.

Studenten van de Hogeschool Antwerpen Marijse Verlaak, Monoesj Dom, Melis Grootjans en Djooghe Freya zorgden voor de organisatie van dit studieweekend in Antwerpen

Studenten van de Hogeschool Antwerpen Maryse Verlaak, Manoesj Dom, Melissa Grootjans en Freya Dhooghe zorgden voor de organisatie van dit studieweekend in Antwerpen.

Haven van Antwerpen

De zaterdag begon met een korte tour door het Havengebied van Antwerpen met daarna een uitgebreide presentatie over het communicatiebeleid van het Havenbedrijf met Nathalie Van Impe in het prachtige nieuwe Havenhuis. De zaterdag eindigde met een eigen invulling van de middag, waarna de terugreis naar Nederland begon.

Op zaterdag werd het nieuwe Havengebouw van Antwerpen bezocht.

Leerzaam en boeiend

De deelnemende leden van de UCK kijken terug op een leerzame, gastvrije, goed georganiseerde en boeiende studiereis. De PRA-leden zijn uitgenodigd in Utrecht voor een tegenbezoek. Een datum wordt daarvoor nog ingepland.

Impressie met video

Er zijn door Raymond de Jong twee dagvideo's gemaakt. Wil je die bekijken? Ga dan naar ons Youtubekanaal. Bekijk de video hieronder met een verslag van het hele weekend.

Reacties

Een greep uit de reacties van deelnemers aan deze studiereis spreken voor zich:

"Wat een leuke studiereis! Veel overeenkomsten gehoord in zaken als merkenbeleid en stakeholdermanagement. Onverwachte bonus was de betere kennismaking met collega-UCK’ers. Hiervoor is tijdens de reguliere bijeenkomsten vaak te weinig gelegenheid. En wat betreft Antwerpen: de mooiste stad vd ‘wereld’ :-)"

Jacqueline Duerinck

"Heerlijk om álle tijd te hebben om een aantal UCK-collega's écht te leren kennen. En met oude bekenden bij te kunnen praten op persoonlijk en vakinhoudelijk niveau. De Belgische PRA-leden te ontmoeten. Maar nog steeds niet álle deelnemers kunnen spreken. Bovendien is Antwerpen fantastisch. De stad en de ontvangst was zo gastvrij en ook deze haven is geweldig. Dank aan álle mensen die dit mogelijk hebben gemaakt al deze combinaties te maken."

Katja Wetsteijn

"Een wervelend programma met interessante inhoud, locaties waar je zelf niet zo gauw komt, en vooral met interessante mensen. De enthousiaste ontvangst door Dirk Hye die ons al heel snel overtuigde dat Antwerpen de mooiste, meest gastvrije en in alle opzichten de grootste is van België. Het imposante havenhuis ontworpen door Zaha Hadid en de  presentatie en kijkje in de keuken door chiefs communicatie & marketing Nathalie van Impe sprong voor mij eruit. Een onvergetelijk UCK weekend!"

John Smeets

"Als ‘Ollander’ in Vlaanderen voel je je al snel een olifant in de porseleinkast. Geweldig om dan te ervaren hoe de gastvrije en gemoedelijke Antwerpers ons verwelkomen, zich presenteren en meenemen in de communicatie van stad, haven en de dilemma’s van deze tijd. Ook de netwerkfunctie van UCK komt tijdens zo’n tweedaagse reis echt goed uit de verf. Smaakt naar méér!"

Twan Timmersmans

"Antwerpen is inspirerend in communicatie en verrassend in culinair.. De mensen zijn gedreven in optima forma. Zoveel verschillen we niet van elkaar, wij misschien iets sneller, zij misschien iets zorgvuldiger. Antwerpen: zeker en vast!!!"
Hans Agterberg
Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
studiereis Antwerpen 20.JPG2,5 MBimage/jpegdownload
studiereis Antwerpen 21.JPG2,0 MBimage/jpegdownload
studieweekend 0.JPG1,9 MBimage/jpegdownload
studieweekend 1.JPG1,2 MBimage/jpegdownload
studieweekend 10.jpg170,0 kBimage/jpegdownload
studieweekend 11.jpg338,9 kBimage/jpegdownload
studieweekend 12.jpg114,3 kBimage/jpegdownload
studieweekend 13.jpg213,9 kBimage/jpegdownload
studieweekend 14.jpg200,9 kBimage/jpegdownload
studieweekend 15.jpg132,2 kBimage/jpegdownload
studieweekend 16.JPG1,4 MBimage/jpegdownload
studieweekend 17.JPG1,2 MBimage/jpegdownload
studieweekend 2.JPG228,5 kBimage/jpegdownload
studieweekend 3.JPG219,0 kBimage/jpegdownload
studieweekend 4.JPG224,6 kBimage/jpegdownload
studieweekend 5.JPG139,7 kBimage/jpegdownload
studieweekend 6.JPG1,3 MBimage/jpegdownload
studieweekend 7.JPG471,7 kBimage/jpegdownload
studieweekend 8.jpg166,7 kBimage/jpegdownload
studieweekend 9.jpg147,9 kBimage/jpegdownload

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten