William Valkenburg nieuwe mediadirecteur bij RTV Utrecht

William Valkenburg.jpg03-09-2020

William Valkenburg is de nieuwe directeur van RTV Utrecht. Hij is met ingang van 1 september jongstleden in dienst getreden, evenals Gerard Schuiteman als nieuwe zakelijk directeur.

Valkenburg heeft Utrechtse roots. Hij studeerde medio jaren'80 aan de Utrechtse School voor de Journalistiek. Zijn eerste ervaring deed hij op bij het toen vernieuwende en daarmee populaire Veronica Nieuwsradio. Daarna maakte hij de overstap naar de VARA waar hij onder andere aan het roer stond van het tv-programma Kassa. Na ruim dertien jaar vervolgde hij zijn carriere bij de NPO waar Valkenburg elf jaar actief was, eerst als contentmanager en daarna als director internet coördinatie & innovatie. De laatste negen jaar was hij zelfdstandige in omroepland.

Opgezegd vertrouwen
De nieuwe directie vervangt voormalig directeur Paul van der Lugt die ruim een jaar geleden zijn vertrek bekend maakte nadat de ondernemingsraad van RTV Utrecht het vertrouwen in hem opzegde. In een uitgelekte interne mail waarschuwde de redactieraad van RTV Utrecht toen dat de financiële huishouding niet op orde was en de omroep zou afstevenen op een financieel tekort.

Bezuinigingen
RTV Utrecht moest de afgelopen jaren flink bezuinigen. Daarbij bleef vooral de directeursfunctie niet onbesproken vanwege het forse salaris van inmiddels oud-directeur Van der Lugt in verhouding tot de totale begroting van RTV Utrecht die grotendeels wordt gefinancierd met subsidies van zowel de Provincie als de gemeente Utrecht.

Lees ook:
Directeur Paul van der Lugt vertrekt bij RTV Utrecht 
Volledige Utrechtse gemeenteraad vraagt opheldering over financiën RTV Utrecht
Commissie lokale omroep: voorkeur voor RTV Utrecht boven nieuwkomer DUIC
Akkoord over bezuiniging RTV Utrecht
Verkenner onderzoekt samenwerking DUIC en RTV Utrecht
Samenwerking mislukt, nu tweestrijd LOUS en RTVu voor lokale omroeplicentie
Fors banenverlies bij RTV Utrecht
LOUS bindt licentie-strijd aan met RTV Utrecht
Mediaruzie in Utrecht steeds meer op scherp 

Foto: RTV Utrecht

« Terug

Lees overig nieuws

Twitter

Sluiten