[VIDEO] UCK liveshow #7: Hoe communiceer je met Generatie Z?

UCK_2020_Website_500x250px_LIVE_aflevering_6_25 nov.jpg27-11-2020

Ruim 2 miljoen Nederlanders zijn tussen de 10 en 25 jaar, bijna 15% van de hele bevolking. Deze groep jongeren – Generatie Z – heeft nooit een wereld zonder mobiele telefoons, internet of Google gekend. Wat is er zo bijzonder aan hun brein en wat betekent dat als je hen wil bereiken? En welke invloed heeft deze groep op ons vak, nu en in de toekomst. Deze vragen kwamen aan bod tijdens de 7de UCK Online Talkshow van woensdag 25 november jongstleden. Kijk de gehele uitzending terug op ons YouTube-kanaal.

Host Raymond de Jong sprak met vier studiogasten. In de chatroom kwamen vragen binnen van UCK-leden. Chatmaster Rogier van den Berg behandelde die vragen en opmerkingen live in de uitzending.

De gasten:

Yvonne van Sark is adviseur en partner bij YoungWorks, hét adviesbureau voor jongerencommunicatie. Ook is ze de auteur van de klassieker Puberbrein Binnenstebuiten. Hoe werkt het puberbrein en wat betekent dat voor de manier om met de generatie-Z te communiceren?

Justine Feitsma is sinds oktober 2020 voorzitter van jongerenvakbond CNV jongeren. Feitsma gaat zich de komende jaren sterk maken voor de coronageneratie. ‘Jongeren worden keihard geraakt door de coronacrisis: geen stageplek of baan kunnen vinden’. Hoe kijken jongeren aan tegen hun eigen leven? En wat betekent dat voor de communicatie met jongeren?

Nina Akollo is communicatieadviseur bij NJR, de Nationale Jeugdraad in Utrecht. ‘De kunst van communicatie zie ik als bruggen bouwen tussen mens en merk. Je laten horen en gehoord worden. Waarom jongeren? Omdat wij lekker no-nonsense zijn, duidelijke passie + visie hebben voor een betere wereld en houden van een goede dosis humor. Daarnaast zijn memes en GIFs mijn liefdestalen.’

Loubna el Boujoufi kwam vorig jaar als marketeer binnen bij TivoliVredenburg en werkt inmiddels mee aan de programmering. Van haar vorige werkgever Cultuurhuis Kanaleneiland nam ze een vernieuwende communicatiestrategie mee. Ze gaat de wijk in om te horen welke muzikanten hot zijn bij jongeren en betrekt jongeren van stichting JoU als host in Tivoli Vredenburg. Die werkwijze helpt TivoliVredenburg een podium voor alle Utrechters te zijn. De live uitzending vanuit de Avex studio's in Utrecht bekijk je hier terug.

Bekijk hier de vollledige uitzending op ons YouTube-kanaal:

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
UCK_2020_Website_500x250px_LIVE_aflevering_6_25 nov.jpg135,0 kBimage/jpegdownload

« Terug

Lees overig nieuws

Twitter

Sluiten