Lokale Utrechtse rolmodellen moeten vaccineren aanmoedigen

Vaccinatiecampane Utrecht.jpg10-05-2021

Lokale rolmodellen moeten ervoor zorgen dat meer Utrechters zich laten vaccineren. Ze worden door gemeente Utrecht ingezet in een lokale campagne die is afgeleid van de landelijk bekende campagne onder het motto ‘Ik stroop mijn mouwen op!’

De rolmodellen die worden ingezet zijn schrijver Ronald Giphart, muzikant Blaudzun, rapper Kruloh, hockeyster Malou Pheninckx, zanger Martin van Doorn en burgemeester Sharon Dijksma.

Verschillen in animo
Volgens de gemeente gaat het in de regio op zich goed met het aantal vaccinaties – er zijn inmiddels meer dan 270.000 mensen gevaccineerd – maar zijn er ook groepen in bepaalde Utrechtse wijken (genoemd worden Kanaleneiland, Zuilen en Overvecht), die duidelijk achterblijven bij het gemiddelde. Met de lokale campagne moet de achterdocht bij deze mensen worden weggenomen.

Campagne
De Utrechters zijn de komende weken met opgestroopte mouw te zien op billboards op allerlei plekken in de stad en op social media. Rapper Kruloh heeft ook een rap geschreven over corona en waarom zij zich laat vaccineren. 

« Terug

Lees overig nieuws

Twitter

Sluiten