Citymarketing: CNN voert Utrecht op als stad van de toekomst

Utrecht CNN.jpg22-10-2022

De Amerikaanse nieuwszender CNN besteedde deze week in een reportage aandacht aan het duurzame karakter van de stad Utrecht. Volgens velen mooie 'reclame' voor de stad op het wereldtoneel dat CNN bereikt.

In de drie minuten durende reportage speelt burgemeester Sharon Dijksma de hoofdrol. Ze komt op de fiets naar haar werk. Een bruggetje voor de makers om te laten zien hoe fietsvriendelijk en autoluw de Utrechtse binnenstad is. Groene daken en stroken in de stad en zonne-energie doen de rest. "Utrecht het toonbeeld van een duurzame stad", aldus CNN.

Dijksma benadrukt in de reportage dat juist steden bij uitstek het voortouw kunnen nemen om te laten zien dat verduurzamen mogelijk is en de samenleving veel oplevert. En dat zij daarbij samen met andere burgemeesters het voortouw moet nemen. Dijksma is een van de burgemeesters die in november aanwezig zal zijn bij de internationale klimaatconferentie in Sharm-el-Sheik (Egypte). De aanleiding die CNN aangreep om dit verhaal te maken.

De CNN-reportage is hier te zien

Het feit dat CNN haar reportage bij haar publiek introduceert met de duiding dat Utrecht een stad in Nederland is "just outside Amsterdam", valt volgens het AD/UN bij enkele Utrechters verkeerd. Ze benadrukken dat er wel degelijk is afstand tussen de steden is.

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten