Magazine B beste patiëntenblad van Nederland

vrijdag 13 februari 2015

B, het magazine van de in Utrecht gevestigde Borstkankervereniging Nederland (BVN), is uitgeroepen tot het beste patiëntenblad 2014. Uit handen van jurylid Ruud Koolen, hoofdredacteur van Skipr, ontving BVN deze prestigieuze titel en een cheque.

De onafhankelijke netwerkorganisatie voor landelijk werkende patiënten- en gehandicaptenorganisaties PGOsupport organiseert jaarlijks de verkiezing Het beste patiëntenblad van Nederland. Uit in totaal 58 inzendingen werden dit keer zes bladen genomineerd, verdeeld in twee categorieën: vrijwilligersbladen en (semi)professionele bladen. Vizier /Hyp – uitgave van de Angst, Dwang en Fobie stichting won in de categorie vrijwilligersbladen.

Zeer compleet
Blad B werd verkozen tot beste patiëntenblad in de categorie (semi)professionele bladen. De jury omschrijft B als een zeer compleet magazine met verrassende onderwerpen, rubrieken en persoonlijke artikelen. Met een raak beeld en een afgewogen mix van lotgenotenverhalen en informatie van deskundigen. Uit het juryrapport: "B is een goed opgezet, journalistiek blad. Het blad heeft een aantrekkelijke mix van journalistieke genres. Het blad raakt de lezer en biedt tegelijk degelijke achtergrondinformatie".

Trots
Lieke Steinmeijer (de nieuwe directeur van BVN) en Maaike Schuurman (projectleider blad B) reageerden trots: “Wij zijn blij dat blad B deze prestigieuze titel wint. BVN maakt dit magazine voor borstkankerpatiënten, erfelijk belasten en geïnteresseerden. Blad B is gratis voor leden van BVN en ligt bij veel Mammacare-poliklinieken. Voor ons betekent deze prijs dat vakmensen blad B bewonderen. Met veel zorg en aandacht van de redactie, en met steun van een aantal sponsoren lukt het ons om een kwalitatief hoogwaardig blad aan te bieden aan onze leden.”

« Terug

Sluiten