Bereik jij al je doelgroepen?

woensdag 19 oktober 2011

Neem jij in je communicatie iedereen serieus? Heb je er wel eens bij stilgestaan dat ook blinde mensen jouw website bezoeken? En dove mensen contact willen opnemen met jouw organisatie? Je weet inmiddels wel dat je in een campagne verschillende type mensen moet laten zien (jong/oud, zwart/wit, man/vrouw), maar heb je wel eens gedacht aan iemand in een rolstoel? Op dinsdag 22 november organiseert de UCK een bijeenkomst over toegankelijke communicatie.


Als je bedenkt dat ongeveer 1 op de 7 mensen een lichamelijke beperking heeft, hoe eenvoudig vergroot je dan jouw bereik en omzet door te zorgen dat je ook deze doelgroep aanspreekt? Toegankelijke communicatie maakt het mogelijk om meer mensen op een effectieve manier te bereiken. In deze praktijkgerichte bijeenkomst vertellen drie experts vanuit verschillende invalshoeken hoe je communicatie toegankelijk kunt maken voor mensen met een (lichamelijke) beperking. Je krijgt handvatten om in de praktijk aan de slag te gaan.



  • Eelke Kelderman, zelfstandig communicatieadviseur, laat aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe bepalend communicatie is voor de beeldvorming van mensen met een beperking. Je krijgt praktische tips mee zodat ook jij een bijdrage kan leveren aan een juister beeld van mensen met een beperking. Jouw campagne onder de loep? Neem gerust voorbeelden mee of stuur deze alvast op.

  • Eva Westerhoff, communicatieadviseur van Tolknet, vertelt je de do’s en dont’s voor de communicatie richting doven en slechthorenden. Eva is doof en weet als geen ander wat de valkuilen zijn in de communicatie richting deze doelgroep.

  • Tom Hessels, trainer bij Stichting Accessibility en zelf blind, neemt je mee in de digitale wereld. Hij zal demonstreren hoe hij met zijn hulpapparatuur over het internet navigeert. Je krijgt concrete inzichten in het belang van een goede website waar je na de bijeenkomst mee aan de slag kunt.

De bijeenkomst wordt in goede banen geleid door Lieke Montagne, UCK-lid en communicatieadviseur bij draaijer+partners.

Prangende vragen of interessante cases?
Heb je concrete vragen of interessante cases voor Eelke, Eva en/of Tom? Mail deze dan uiterlijk 20 november naar liekevanderspek@hotmail.com. De sprekers kunnen de inhoud van de bijeenkomst hiermee nog beter afstemmen op jouw vragen en misschien wordt jouw case wel behandeld tijdens de bijeenkomst!

Programma
19.30u Ontvangst met koffie en thee
20.00u Welkomstwoord door Lieke Montagne
20.05u Presentaties van Eelke, Eva en Tom, aansluitend discussie en vragen
21.30u Netwerkborrel

Locatie
De bijeenkomst vindt plaats bij Brasserie Borgesius aan de Goeman Borgesiuslaan 77 in Utrecht (Tuinwijk). De locatie is rolstoeltoegankelijk en er is een tolk Nederlandse Gebarentaal aanwezig. Brasserie Borgesius is goed bereikbaar met openbaar vervoer en er is er gratis parkeergelegeheid.

Aanmelden
Meld je aan via onderstaande button. Ook introducés van leden zijn welkom, mits van tevoren aangemeld.



« Terug

Sluiten