Utrechtse startup van UCK-lid Rogier van den Berg mag Leidsche Rijn bekender maken

embrosa project startup residence.jpgmaandag 18 juni 2018

De Utrechtse startup Embrosa gaat de stadswijk Leidsche Rijn op de kaart zetten. Embrosa (onder andere van UCK-lid Rogier van den Berg) gaat een online verhalenbibliotheek in app-vorm ontwikkelen. In deze digitale omgeving kunnen gebruikers kant en klare verhalen, artikelen en andere relevante informatie ophalen en op eigen kanalen delen. Embrosa heeft de opdracht gewonnen vanuit een pitch-wedstrijd, uitgeschreven door Gemeente Utrecht.

Met de start up wedstrijd ‘Start up in residence’ wil de gemeente Utrecht lokale Utrechtse bedrijven stimuleren op maatschappelijk vlak iets te betekenen voor hun wijk of stad. Verbetering van de leefomgeving moet het doel zijn. Embrosa deed mee met de uitdaging ‘Ontdekking van Leidsche Rijn’. De jongste Utrechtse stadswijk mag wel wat bekender worden, vooral buiten Leidsche Rijn zelf.

Partner Melanie van Norden over de wedstrijd:

“Door ons concept met Embrosa voor onder andere de kappers- en beautywereld weten we hoe je een product, dienst of merk onder een groot publiek onder de aandacht kan brengen. We ontwikkelen een soort digitale verhalenbibliotheek vol met kant en klaren teksten en bijvoorbeeld foto’s. Door dit te delen kunnen we events en locaties met elkaar koppelen. Iemand die een evenement in het Maximapark bezoekt wordt zo ook getriggerd het terras te bezoeken bij Anafora in Leidsche Rijn. Maar iemand uit andere delen van de stad Utrecht of daarbuiten kan zo ook op social media beter op de hoogte gebracht worden van welke activiteiten er allemaal zijn in Leidsche Rijn.”

Content

Embrosa gaat de komende maanden verhalen ophalen in Leidsche Rijn en verwerkt ze tot teksten en andere content (video en foto) die door hun klanten zijn te gebruiken op Facebook, Twitter, Instagram of de eigen website. Door deze verhalen te delen ontstaat er veel aandacht voor een evenement of worden de ‘parels’ van Leidsche Rijn bekender. Dit moet meer bezoek opleveren.

“Deze nieuwe vorm van community moet Leidsche Rijn helpen aan meer reuring in het stadsdeel en aan een betere bekendheid bij mensen van buiten de stadswijk. Wij zijn heel trots erop dat we deze digitale omgeving mogen maken.”

Oproep

De online verhalenbibliotheek is voor klanten vanaf oktober dit jaar beschikbaar. Tips van mooie verhalen uit Leidsche Rijn zijn welkom bij Embrosa via content@embrosa.nl.

Op de foto staan vlnr: Arthur Gorey, Rogier van den Berg, Melanie van Norden en Bertrand Van Leersum.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
embrosa project startup residence.jpg178,4 kBimage/jpegdownload

« Terug

Sluiten