Communicatiedirecteur Mark de Boer verlaat Gemeente Utrecht

Mark de Boer.jpgvrijdag 22 juni 2018

Directeur Communicatie Mark de Boer stapt van Gemeente Utrecht over naar Gemeente Amsterdam om daar eind augustus te starten als directeur Openbare Orde en Veiligheid (OOV). De Boer verlaat hiermee ook het communicatievak.

In zijn nieuwe functie wordt De Boer het eerste aanspreekpunt van de burgemeester op het gebied van openbare orde en veiligheid, en een schakel tussen burgemeester, de politie en het Openbaar Ministerie en met de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland.

Functies
Mark de Boer startte in februari 2016 als directeur Communicatie in Utrecht. Eerder werkte hij als kwartiermaker en directeur Communicatie bij de Gemeente Rotterdam. Daarvoor was hij campagneleider, crisiswoordvoerder en projectleider bij de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en woordvoerder voor de ministers Remkes en Pechtold bij het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (2002-2008).

Kans
De Boer over zijn vertrek: “Het voelt na tweeënhalfjaar nog niet als klaar, maar ik denk dat we met communicatie en marketing toch veel bereikt hebben in die periode. Bijvoorbeeld de succesvolle fusie van Utrecht Marketing. De kans die ik nu krijg in Amsterdam voelt gewoonweg als een te mooie kans om te laten liggen. Daarom ga ik daar voor, al doet het wel een beetje pijn om Utrecht nu te verlaten.”

Opvolging
Het stadsbestuur gaat nu onder leiding van de gemeentesecretaris op zoek naar een nieuwe directeur Communicatie. Het is nog niet bekend of er in verband met het snelle vertrek van De Boer een interim-directeur wordt aangesteld.

« Terug

Sluiten