Uit modder kan een mooie bloem bloeien'

vrijdag 12 september 2014

"Na jaren met veel plezier in het communicatievak werkzaam te zijn geweest, kwam daar door een val van de trap op het station een abrupt einde aan. Een posttraumatische dystrofie veranderde mijn werkzame leven in een bestaan met flink wat pijn en ongemak.” Dat is de indrukwekkende manier waarop Marli Jeurissen – oud-voorzitter van de UCK in de jaren rond de millenniumwisseling – zichzelf introduceert als schilderes.

Door de val van de stationtrap op Utrecht CS in 1999 werd alles anders. Ze moest haar carrière, doelen en oude ambities loslaten. Maar tijdens haar behandeling in een revalidatiecentrum ontdekte ze dat ze veel voldoening haalde uit schilderen. Ze ging daarna zelfs verschillende jaren op les bij de Utrechtse kunstenares Karen Ebert (HKU) en op dit moment schildert ze bij Joop van Deventer (Jan van Eyckacademie, Maastricht; Kunstacademie Rotterdam). Langzaam maar zeker werd schilderen voor Marli een passie waarmee ze weer tot bloei kwam: “Uit modder kan een mooie bloem gaan bloeien!”

Van 10 september tot 10 november 2014 exposeert Marli Jeurissen in de foyer van het ZIMIHC theater in de Utrechtse wijk Zuilen. Klik hier als je nieuwsgierig bent naar haar werk

Afbeelding: 'Gesteelde vrouwen' - Marli Jeurissen

« Terug

Sluiten