Journalistiekstudenten naar Olympische Spelen

vrijdag 13 juli 2012

Tien journalistiekstudenten van Hogeschool Utrecht vormen tijdens de Olympische Spelen in Londen de redactie van het dagblad The Daily Dutch. De krant wordt tijdens de spelen verspreid in het Holland Heineken House (HHH) en bericht over de kansen en prestaties van de Nederlandse sporters. Ook is er aandacht voor de huldiging van medaillewinnaars en artiestenoptredens.

Er verschijnt een Nederlandstalige en een Engelstalige editie van The Daily Dutch. De redactie is ook deels verantwoordelijk voor berichten op de HHH website. Op deze site komen ook videoproducties. Nieuw dit jaar is de samenwerking met dagblad Sp!ts. De studenten verzorgen een dagelijkse pagina in de Nederlandse ochtendkrant.

Een aantal studenten van de Hogeschool Utrecht is Olympische deelnemer aan de Spelen, zoals roeister Annemiek de Haan, atleet Wouter Brus en hockeyster Carlien Dirkse van den Heuvel. Hogeschoolblad Trajectum maakt gebruik van de diensten van de redactie op locatie om op website trajectumonline.nl verslag te doen.

Het is al de derde keer op rij dat journalistiekstudenten van Hogeschool Utrecht tijdens de Olympische Spelen The Daily Dutch maken. Eerder gebeurde dat in Beijing (2008) en Vancouver (2010).

« Terug

Sluiten