Amerikaanse hoogleraar Nieuwe Media en Digitale Cultuur bezoekt School voor Journalistiek

donderdag 31 mei 2012

Op dinsdag 12 juni bezoekt Mark Deuze, hoogleraar Nieuwe Media en Digitale Cultuur aan de Indiana University in Bloomington (VS) de School voor Journalistiek Utrecht om over zijn nieuwe boek Media Life te vertellen. Dat meldt crossmediakennis.nl in een bericht op de website. Hij gaat daarna het debat aan met studenten van de redactie Krant van de Toekomst.


‘In een wereld vol zombies is er hoop voor de journalistiek’. Dat is één van de provocatieve one-liners van Mark Deuze, hoogleraar Nieuwe Media en Digitale Cultuur aan de Indiana University in Bloomington (VS). Maar ook ‘We leven niet met maar in media’ en ‘Media zijn voor ons als eten en ademhalen’ zijn ontleend aan zijn nieuwe boek Media Life waarmee Deuze zich mengt in het debat over de toekomst van de journalistiek en de digitale cultuur.


Mark Deuze (Renkum, 19 juni 1969) is een Nederlandse communicatiewetenschapper die als hoogleraar verbonden is aan de Universiteit Leiden en daarnaast werkt bij Indiana University in de Verenigde Staten. Centraal in het werk van Deuze staat kritische reflectie op de interactie tussen (nieuwe) media en maatschappij, met name op het gebied van professionele mediaproductie en mediagebruik. Hij heeft veel geschreven over internetjournalistiek en digitale cultuur.


Het bezoek van Deuze aan de School voor Journalistiek aan de Padualaan in Utrecht vindt plaats op dinsdag 12 juni van 12.00 tot 14.00 uur. Aanmelden via mail.

« Terug

Sluiten