KvK geeft tips om 'binnen te lopen' tijdens Vrijmarkt

dinsdag 24 april 2012

De KvK helpt ook dit jaar ondernemerstalent op de Vrijmarkt. Deze keer met tips op de speciale actiewebsite www.loopbinnenopdevrijmarkt.nl. Vrijmarktverkopers vinden hier handige informatie om hun opbrengst te verhogen. Mensen die na 29 april verder willen met een eigen bedrijf kunnen zich bovendien aanmelden voor een gratis oriëntatiebijeenkomst bij de KvK in Utrecht op donderdagmiddag 3 mei.


De Utrechtse Vrijmarkt is een jaarlijks festijn waar mensen van binnen en buiten de stad hun ondernemerstalent laten zien. De KvK moedigt dat graag aan en organiseert elk jaar een actie vanuit Wijk C in het hart van de Vrijmarkt. Dit jaar wordt de actie ook uitgevoerd in Rhenen en Veenendaal aangezien de Koninklijke Familie daar op 30 april te gast is. De tips van de KvK voor de Vrijmarkt zijn:



  1. Presenteer je spullen aantrekkelijk: geen dozen en plastic tassen – beter is een mooi kleed

  2. Bouw een feestje voor of achter je kraam en doe iets ludieks. Zorg dat je mensen een glimlacht bezorgt – dan zijn ze eerder geneigd om iets bij je te kopen

  3. Plak prijsjes op je spullen want Nederlanders houden niet van afdingen

  4. Zorg voor voldoende wisselgeld – anders moet je misschien wel korting geven

  5. Verkoop een surprisezak met een verzameling spullen die het publiek nog niet te zien krijgt. Zo maak je het spannend! En tot slot: ruim na afloop je rommel op!

De KvK maakt de tips breed bekend via de website van de gemeente Utrecht (www.utrecht.nl/vrijmarkt) en via de speciale website www.koninginnedag-utrecht.nl

« Terug

Sluiten