U-erbij: Ingeborg van Egmond (36), interim communicatieadviseur

zondag 27 november 2005

Trots op "Het feit dat de Rechtbank Utrecht veel meer open staat voor haar omgeving dan zes jaar geleden."

Wil bij UCK "Horen wat andere communicatieprofessionals in Utrecht doen en hoe zij dat doen. En bijblijven in het vak."

Erbij gehaald door "Marloes Elings, een freelance journaliste die een UCK-bestuurslid als zakelijke buurman heeft. 'Bij die UCK schijnt veel te gebeuren, dus veel plezier', mailde Marloes me."

"Ik ben opgegroeid in Noordwijk. Nu ik in Utrecht woon – samen met mijn vriend en twee kinderen – mis ik het strand wel. Gelukkig krijg ik daar de Dom voor terug! Bovendien is zeilen een van mijn passies, dus ik zie Noordwijk nog regelmatig 'van de andere kant'."

"Na mijn studie Communicatie aan de HEAO en Organisatie-sociologie aan de Universiteit van Amsterdam ging ik op de afdeling Marketingcommunicatie van Visa Card Services werken. In 1996 begon ik bij het ministerie van Justitie. Wat me opviel was dat communicatie in de justitiële wereld een ondergeschoven kindje was. Neem de rechtbank: daar bestond alleen het fenomeen 'persrechter'. Die beantwoordde alle vragen van de media. Maar voor interne communicatie was bijvoorbeeld totaal geen aandacht. Mijn grootste verdienste in mijn tijd bij het ministerie – en later bij de Rechtbank Utrecht – was dat ik mensen heb laten zien wat communicatie kan doen in een organisatie."

"Na zes jaar bij de Rechtbank Utrecht ben ik toe aan iets nieuws. Ik heb behoefte om me te verbreden, om meer van de wereld te zien. De berg ervaring die ik heb opgedaan bij de overheid en semi-overheid wil ik graag inzetten bij andere bedrijven. Daarom ga ik per 1 januari 2006 interimmen. Best spannend: inschrijven bij de Kamer van Koophandel, een kantoortje inrichten, veel praten met mensen. Ik heb er zin in."

« Terug

Sluiten