Gemeente Stichtse Vecht betrekt inwoners bij online communicatiebeleid

I pad.pngvrijdag 12 augustus 2016

Gemeente Stichtse Vecht organiseert op dinsdag 23 augustus een interactieve bijeenkomst voor inwoners en lokale ondernemers over online communicatie en dienstverlening. De bijeenkomst is een initiatief van burgemeester Marc Witteman die zo wil toetsen of het gemeentelijke online beleid aansluit bij de behoeften en verwachtingen van deze ‘gebruikers’.

Stichtse Vecht werkte de laatste jaren aan de ontwikkeling  van een actieprogramma online communicatie. Dit programma werd in april besproken in de commissie Bestuur en Financiën en ontmoette daar heel divers commentaar. De ene partij vond de plannen voor online dienstverlening nog niet ver genoeg gaan en andere raadsleden bestempelden de ontwikkelingen als veel te ambitieus. Daarop stelde Marc Witteman voor om een bijeenkomst te organiseren waarbij het online programma wordt getoetst bij de inwoners.

Optimaal
Sander Spierenburg, online communicatiespecialist van Stichtse Vecht licht toe: “We hechten er belang aan om juist bij de verschillende doelgroepen in onze gemeente te toetsen hoe ze onze online communicatie en dienstverlening ervaren. Denk aan jongeren, maar juist ook ouderen en natuurlijk ondernemers. Hun behoeften zullen wellicht verschillend zijn en daaraan willen we natuurlijk tegemoet komen als dat mogelijk is. We kijken daarbij naar het gebruik van social media in combinatie met onze toptaken-website en proberen dat zo optimaal mogelijk in te zetten."

Sprekers
Twee externe online specialisten – David Kok en Rick Koopman - verzorgen tijdens de bijeenkomst in het gemeentekantoor in Maarssen een inleiding. David Kok werkt als communicatieadviseur voor de raadsgriffie van Almere. Daarnaast onderzoekt hij al enkele jaren het gebruik van sociale media door de (lokale) overheid, weergegeven in de Social Media Meetlat. Rick Koopman is gespecialiseerd in data–analyse en het verbeteren van digitale dienstverlening voor de publieke sector. Ook hij doet onderzoek waarbij data van meer dan honderd gemeenten wordt gecombineerd en vergeleken.

Alle deelnemers kunnen tijdens de bijeenkomst op 23 augustus met behulp van hun mobiele telefoon reageren op diverse stellingen. Kijk hier voor het volledige programma en aanmelding

Lees ook: Website Veenendaal en Stichtse Vecht in Top 5 

« Terug

Sluiten