NIMA claimt titel Senior Communicatie Professional

Communicatiezondag 28 augustus 2016

NIMA, beroepsvereniging voor professionals in marketing, communicatie en sales, heeft de titel Senior Comunicatie Professional laten accrediteren bij de European Marketing Confederation. In aanloop naar de introductie hebben tien communicatieprofessionals de screening doorlopen en mogen als eersten de titel SCP gebruiken. NIMA is de enige instantie in Nederland die de titel mag toewijzen. 

Met een certificering als SCP bewijzen communicatieprofessionals,volgens NIMA, niet alleen over de nodige senioriteit en ervaring te beschikken, maar onderschrijven ze ook het belang van toetsbare Permanente Educatie. Om de status van een gecertificeerde professional te behouden, dient een SCP werkzaam te blijven als communicatieprof en jaarlijks 30 PE-uren te realiseren. Deze PE punten kunnen door de SCP op diverse manieren binnen en buiten het NIMA-aanbod van events en classes worden gehaald.

Sinds deze maand is het voor communicatieprofessionals mogelijk om de titel Senior Communicatie Professional te behalen. NIMA biedt een kostenloze quickscan aan. Opmerkelijk is dat NIMA geen relatie legt met de beroepsniveauprofielen zoals die door beroepsvereniging Logeion zijn opgesteld. 

« Terug

Sluiten