Beeldverslag UCK Nieuwjaarsborrel 2013 Paushuize

13-01-2013

In een stijlvolle ambiance van de Balzaal van Paushuize vond vrijdag 11 januari de traditionele Nieuwsjaarsborrel 2013 van de Utrechtse Communicatiekring plaats. Als thema stond de Vrede van Utrecht centraal. Voor circa 120 communicatieprofessionals van de kring de gelegenheid om met elkaar een nieuwe jaar goed te starten en weer even lekker bij te praten. 2013 is ook het jaar waarin de UCK haar 40-jarig jubileum viert. Dit zal plaatsvinden in september.

UCK-lid en fotografe Inge Pont zorgde spontaan voor dit mooie beeldverslag!

Kansen communicatieprofessionals
Bestuursvoorzitter Koen van Tankeren opende het UCK-jaar met een korte speech. Hij benadrukte dat de UCK in het nieuwe jaar gewoon verder waar we het afgelopen jaar zijn gebleven, met het organiseren van veel leuke en interessante vakinhoudelijke bijeenkomsten. Van Tankeren: "Bijeenkomsten waar leden inspiratie kunnen opdoen van elkaar en van interessante sprekers. Want ons communicatievak is meer dan ooit aan verandering onderhevig. Social media veranderen het landschap en de manier waarop we met elkaar communiceren. Door de economisch mindere tijd staan budgetten onder druk en is juist nu creatieviteit en initiatief nodig om de communicatie van organisaties en bedrijven opnieuw vorm te geven. Hier liggen dit jaar voor ons als communicatieprofessionals mooie kansen voor het oprapen."

Eeuwenoud Paushuize
Renger de Bruin, bijzonder hoogleraar Utrecht Studies aan de Universiteit Utrecht en conservator stadsgeschiedenis bij het Centraal Museum, nam ons vervolgens in zijn bespiegeling mee terug in de tijd naar de Vrede van Utrecht en het eeuwenoude Paushuize dat onlangs geheel is gerenoveerd. Het pand is een van de oudste en mooiste monumenten van Utrecht. Het dankt zijn naam aan de enige Nederlandse paus ooit, de Utrechtse Paus Adrianus IV. Adrianus werd in 1459 geboren in de Brandstraat in Utrecht, als zoon van de scheepstimmerman. 491 jaar geleden (in 1522) werd hij uitgeroepen tot Paus. Het Paushuize was zijn residentie. In de aanloop naar de Vrede van Utrecht ook een van de plekken waar onderhandelingen werden gevoerd.

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten