UU blijft de beste van Nederland

16-08-2013

Universiteit Utrecht is de beste onderzoeksuniversiteit van Nederland. Dat blijkt uit de internationale ranglijst die jaarlijkse in Shanghai wordt samengesteld.

De UU is nummer 13 in Europa en nummer 52 wereldwijd. Universiteit Utrecht is hiermee ten opzicht van vorige een positie gestegen. De hoge positie van Utrecht en daarmee grote internationale aantrekkingskracht en aanzien is geen uitzondering. UU staat al elf jaar bovenaan de lijst namens Nederland. In de top 100 wereldwijd staan ook Universiteit Leiden (74)en Rijksuniversiteit Groningen (92).

In totaal worden duizend universiteiten vergeleken. Alleen de top 500 wordt gepubliceerd. Tot de belangrijkste criteria behoort het aantal keren dat medewerkers van een universiteit in wetenschappelijke tijdschriften als Nature en Science publiceren of zijn geciteerd en het aantal onderscheidingen zoals Nobelprijzen en Field Medals dat medewerkers en afgestudeerden van een universiteit ontvingen. De top 5 wereldwijd wordt gevormd door Harvard, Stanford, Berkely, MIT (allen VS) en Cambridge in Groot-Brittanniƫ.

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten