Nathalie Nijkamp (32), producente

24-02-2004

Lid sinds - 2 oktober 2003 ½ eigenaar van - tweemensbedrijfje Motion Works - Erbij gehaald door – UCK-lid Tineke Hofman

“Sorry hoor, de eerste bijeenkomst van het UCK gemist. Zat middenin een verhuizing. Volgende keer ben ik erbij. Aansluiten bij een netwerk lijkt me zinvol. Maar bij de Digikring – een club van techneuten – had ik niets te zoeken.

Motion Works richt zich op de combinatie film/internet: websites aanvullen met interactieve documentaires. Zowel voor commerciële toepassingen zoals een video-element voor gezondheidsplein.nl, als voor de meer artistieke. Bijvoorbeeld het project ‘Utrecht aan Zee' van DRS Film, die mij als producente heeft igehuurd. Hierin worden 12 Utrechtse kunstenaars in 12 korte documentaires geportretteerd. Volgend jaar in première bij het Nederlands Filmfestival. Daar hoort een site bij waarin we samen met RTV Utrecht en de Utrechtse musea een culturele plattegrond van de stad willen neerzetten.

Ik kom uit de TV-wereld. Hiervoor werkte ik bij Memphis Film. Daar heb ik met veel plezier gewerkt aan de NCRV-documentaireserie ‘De tijd op je hielen': ouderen die te maken krijgen met lichamelijke klachten en steeds minder kunnen in onze maatschappij. Gevoelige en grappige anekdotes die je lang bijblijven. Zoals die bejaarde man die in alle ernst vertelde dat hij een jonge vriendin zocht, liefst met kind... zíjn manier om bij de tijd te blijven.”

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten