Scheidsrechters winnen!

24-02-2004

Kunnen we straks naar het amateurvoetbal fluiten? Het dreigende scheidsrechterstekort doet dat vermoeden. De KNVB laat het echter niet zover komen en is gestart met een campagne. Mott Scheidsrechters winnen! Want of de wedstrijd nu eindigt in winst, verlies of gelijkspel, de scheids zorgt ervoor dat iederéén, inclusief hijzelf, plezier beleeft aan het spel.

Wie overigens denkt dat scheldpartijen en bedreigingen reden zijn om te stoppen met fluiten, heeft het mis. Het grootste deel van de 30.000 wekelijkse voetbalwedstrijden verloopt namelijk plezierig, aldus de KNVB. De voornaamste reden voor stoppers is hun leeftijd. Om ervoor te zorgen dat het bestand en de kwaliteit van de ongeveer 25.000 officiële - en clubscheidsrechters op peil blijft, is de KNVB gestart met een Masterplan Arbitrage. Dat masterplan voorziet onder meer in extra werving, behoud, opleiding en begeleiding van scheidsrechters.

Vooral jeugdigen van 14-24 jaar wil de KNVB aanspreken door hen te wijzen op de kick van het fluiten en door hen laagdrempelige cursussen aan te bieden. De resultaten van de campagne zijn allerminst arbitrair: het aantal scheidsrechters neemt inmiddels gestaag toe. Meer informatie vanaf medio februari op www.knvb.nl (button Scheidsrechters). Of e-mail marnix.lamers@comcon.nl (Communication Concert).

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten