Utrechtse Communicatiekring helpt Syrische communicatiecollega’s integreren

04-11-2016

De Utrechtse Communicatiekring (UCK) doet een handreiking aan drie jonge Syrische communicatiecollega's (vluchtelingen) die momenteel zelf ondersteuning bieden aan een project van GGD regio Utrecht en Pharos. Grafisch ontwerper Zaher Otish (foto), animator Nour Dagjestani, filmer/editor Rami Saeed krijgen een lidmaatschap aangeboden tot 1 januari 2018.

GGD regio Utrecht is onlangs samen met gezondheidsexpertisecentrum Pharos de Facebookpagina ‘Syriërs Gezond’ gestart, waarbij Syrische artsen (eveneens vluchtelingen) voorlichting geven aan Syrische vluchtelingen over de Nederlandse gezondheidszorg en algemene gezondheidsonderwerpen. De pagina wordt dagelijks goed bezocht. De kracht van het project ligt erin dat de Syrische artsen hun landgenoten niet alleen in hun eigen taal, maar vooral binnen hun eigen culturele context aanspreken.

Meerwaarde
Elke arts is gelinkt aan een collega bij de GGD. Dit heeft voor hen grote meerwaarde, niet alleen voor de inhoudelijke boodschap, maar vooral om hier contact te hebben met collega's uit hun eigen vakgebied. De drie jonge communicatiecollega’s zorgen voor ondersteuning bij het project. Ze zijn druk bezig hier een nieuw leven op te bouwen en spreken al behoorlijk goed Nederlands. Net als de artsen is het ook hun grootste wens om in contact te komen met Nederlandse vakgenoten.

Interculturele uitwisseling
Alle Syriërs werken vrijwillig mee aan 'Syriërs Gezond'. Het project kan worden gerealiseerd doordat het een stimuleringsprijs won als beste idee bij een Dragons Den competitie die was uitgeschreven door GGD GHOR Nederland. Het geld van de prijs wordt besteed aan de benodigde materialen. Door het aangeboden lidmaatschap kunnen Zaher, Nour en Rami de circa twintig bijeenkomsten per jaar van de Utrechtse Communicatiekring bijwonen, hun vakkennis bijhouden en inspiratie opdoen. Bovendien kunnen zij netwerken met de ruim 400 andere communicatieprofessionals die lid zijn van de UCK. De Syrische collega’s brengen de UCK-leden in contact met hun cultuur en met de aspecten waarmee je in communicatie rekening moet houden bij mensen met een Arabische of Mediterrane achtergrond.

Tijdens de 6e editie van UCK Lightningtalks die de Utrechtse Communicatiekring op donderdagavond 3 november jl organiseerde gaven Zaher en Nour samen met de GGD een korte presentatie van hun project

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten