Na de zomer nieuwe plek voor Utrechts HU Instituut voor Communicatie

HU-Nieuwbouw-2-Schmidt-Hammer-Lassen-architects-2016.jpg20-07-2018

Begin september opent het nieuwe pand van de Hogeschool Utrecht aan de Heidelberglaan 15. Een mooi vooruitzicht, want het nieuwe gebouw heeft heel wat te bieden.

Vanaf 3 september start het nieuwe jaar in een opvallend vormgegeven pand. Gastheren en -vrouwen geven rondleidingen tijdens de ‘warm welkom weken’. Vanaf half augustus kunnen de medewerk(st)ers van de HU al in het pand terecht. 

Het Instituut voor Communicatie is een van de zeven instituten die zich er gaat huisvesten. Onder dit instituut vallen de opleidingen Creative Business (deze opleiding heette voorheen International Communication & Media) en Communicatie. Op communicatiegebied is er ook een nieuwe Master. Die start vanuit het instituut voor Communicatie én het instituut voor Media samen na een grote conferentie in het najaar van 2018.

Toekomstgricht gebouw
Het nieuwe gebouw maakt gebruik van duurzame bronnen, is energiezuinig en onderhoudsarm. De indeling is flexibel en aan te passen aan de toekomstige ontwikkelingen in het onderwijs. Er zijn open collegezalen voor multifunctioneel gebruik, een professionele tv- en radiostudio, diverse groene dakterrassen voor ontmoeting en verbinding, een food court en een science café voor ontspanning. 

Studenten en medewerkers zijn nauw betrokken bij het ontwerpproces en de verdere realisatie en inrichting. In het gebouw, met een oppervlakte van 21.000 m2, staan ‘way finders’ die helpen om je weg te vinden naar de zalen. 

Bestuurssecretaris José Dohle van de Hogeschool Utrecht: “Onze oude locatie was verouderd, vooral met klimaatbeheersing en het comfort in de leslokalen.  Daarom kijken uit naar een nieuwe plek. De rest van de Hogeschool Utrecht zit al in nieuwe panden. Het biedt ons een betere plek; een fijn, nieuw en schoon gebouw. Ook de professionele uitstraling is prettig en een goede locatie qua onderwijs is van belang voor de studenten.”

Sluitstuk
De nieuwbouw aan Heidelberglaan 15 vormt het sluitstuk van het HU Huisvestingsprogramma dat als doel heeft om al het Utrechtse onderwijs en onderzoek samen te brengen op het Utrecht Science Park (USP) De Uithof. Vanaf 3 september 2018 is de HU Campus, met vijf gebouwen op De Uithof, een feit.

Fotobron: Schmidt Hammer Lassen.

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Nieuwbouw-HU_27102017-1500x1000.jpg309,1 kBimage/jpegdownload

« Terug

Lees overig nieuws

Twitter

Sluiten