Hanneke de Korte directeur Marketing en Communicatie gemeente Utrecht

Hanneke de Korte.jpg01-10-2018

Hanneke de Korte wordt de nieuwe directeur Marketing en Communicatie bij de gemeente Utrecht. Zij volgt Mark de Boer op die voor de zomer zijn vertrek aankondigde. De Korte is momenteel Hoofd Media bij de gemeente Den Haag. Ze start met ingang van december in haar nieuwe functie.

Hanneke is geen onbekende in Utrecht. Voordat ze twee jaar geleden naar Den Haag vertrok, werkte ze ruim tien jaar voor Reclassering Nederland, eerst als communicatieadviseur/persvoorlichter en later in de rol van hoofd Media & Communicatie. Daarvoor was ze actief in de journalistiek bij onder andere het NOS Journaal, RTV Rijnmond en Tros TweeVandaag.

"Het voelt wel een beetje als thuiskomen", geeft Hanneke aan in een eerste reactie. "Utrecht is toch de stad waar ik jarenlang geleefd, gestudeerd en gewerkt heb. Ik kijk er enorm naar uit om daar weer van betekenis te kunnen zijn en samen te werken met het bestuur van de stad en de professionals in het communicatieteam van de gemeente."

De voorganger van De Korte - Mark de Boer (directeur Communicatie) - maakte in juni van dit jaar bekend het communicatievak te verlaten en de stap te maken naar Gemeente Amsterdam. Waar hij in augustus startte als directeur Openbare Orde en Veiligheid (OOV). 

« Terug

Lees overig nieuws

Twitter

Sluiten