Gemeente wil naam ‘De Uithof’ officieel veranderen in ‘Utrecht Science Park’

USP.jpg17-10-2018

Gemeente Utrecht wil de naam van het gebied dat vele generaties kennen als ‘De Uithof’ officieel veranderen in ‘Utrecht Science Park’. Dat meldt de gemeente op haar website. Voor de naamsverandering wordt al jaren gelobbyd door betrokken partijen.

Het voorstel van Burgemeester en wethouders ligt nu bij de Utrechtse gemeenteraad. Utrecht Science Park (USP) stelt dat de naam past beter past bij de internationale uitstraling van het gebied en dat de naam dan meteen duidelijk maakt om welk type gebied het gaat. Op allerlei uitingen wordt de naam Utrecht Science Park al gebruikt. Als de Gemeenteraad instemt met het voorstel wordt alle bewegwijzering hierop aangepast.

Gezonder leven
Op het science park zijn de laatste jaren toonaangevende research- en developmentbedrijven en kennisinstellingen gevestigd - zoals Danone Nutricia Research en het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie – en is het uitgegroeid tot een plek waar onderwijs en wetenschap samen optrekken. Kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en gezondheidszorg werken er samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven.

Herkomst De Uithof
Tot de jaren ’60 heette het gebied de Johannapolder. Sinds de vestiging van de Universiteit in het gebied is de naam De Uithof eraan verbonden. Dat is nu ruim 55 jaar. Deze naam komt van de boerderij De Uithof, gelegen aan de huidige Toulouselaan. Deze boerderij bestaat nog steeds en is in gebruik als kinderdagverblijf.

Bron: utrecht.nl 

« Terug

Lees overig nieuws

Twitter

Sluiten