Over lid zijn van de UCK: In gesprek met Ronald Meerkerk

Ronald120.jpg14-11-2018

De Utrechtse Communicatiekring groeit! En met elk lid, wordt er een verhaal toegevoegd aan ons netwerk. Maar wat zijn die verhalen? Af en toe lichten we er eentje uit en spreken we kort met een UCK-lid over de keuze waarom hij of zij lid is geworden. We spraken met UCK-lid Ronald Meerkerk, al drie jaar betrokken bij ons.

Door Raymond de Jong

Wil je jezelf even voorstellen?
Mijn naam is Ronald Meerkerk. Ik ben 57 jaar en woon in Hilversum met mijn partner Karin, onze twee kinderen zijn uitwonende studenten. Ik heb Nederlands gestudeerd en ben vervolgens de bedrijfsjournalistiek ingegaan. Na een freelance periode van vijf jaar ben ik in dienst gekomen bij MPG (voorheen MediaPartners), een contentmarketingbureau in Amstelveen dat vooral bekend is van AllerHande. Daar heb ik ruim 20 jaar gewerkt, de laatste jaren als hoofdredacteur van een redactieteam. Door de crisis raakte ik mijn baan kwijt en moest ik mezelf ‘opnieuw uitvinden’. Dat werd dus een tijd van opleidingen, freelance klussen en netwerken. Uiteindelijk vond ik een nieuwe baan bij pensioenuitvoerder PGGM. Daar werk ik al weer ruim twee jaar.

Wat is je expertise binnen het communicatieveld?
Ik opereer al mijn hele loopbaan op het snijvlak van journalistiek en commercie. Toen ik begon heette het vakgebied sponsored media, vervolgens werd het omgedoopt tot customer media en de laatste jaren heeft iedereen het over contentmarketing. Maar in feite blijft de essentie in mijn ogen nog steeds: de boodschap van de afzender met journalistieke technieken overbrengen op de doelgroep. Lange tijd betekende dat vooral bladen maken, tegenwoordig gaat het om crossmediale concepten. Verder heb ik veel ervaring in het aansturen van redactieteams. En ik weet inmiddels al veel over pensioenen!

Hoe lang ben je nu lid van UCK?
Sinds begin 2016.

Waarom ben je lid geworden van UCK?
Tijdens mijn periode in between jobs kwam ik UCK regelmatig tegen op Twitter. Ik merkte al snel dat het een heel actieve club was. Mijn netwerk lag vooral in en om Amsterdam en ik zag dit als een mooie kans om inspiratie op te doen en nieuwe mensen te leren kennen in de omgeving Utrecht. Kort daarna ging ik bij PGGM in Zeist werken en viel eigenlijk alles op z’n plek.

Wat zijn je verwachtingen en wensen van UCK?
Inspiratie en kennis opdoen en tegelijk vakgenoten ontmoeten.

Wat zijn je eerste ervaringen?
Die beslaan inmiddels bijna drie jaar. Ik heb al de nodige sessies bijgewoond en kom bij elke gelegenheid weer in contact met nieuwe mensen. De onderwerpen liggen niet altijd op mijn vakgebied, maar daarom vind ik ze juist interessant. Het is een bijzondere mogelijkheid om ook eens verder te kijken. Het meest indrukwekkend vond ik de bijeenkomst met de burgemeester van Zeist over de crisiscommunicatie in de zaak Anne Faber. Het was verrijkend om zijn ervaringen te mogen horen. Ook vind ik het heel prettig dat elke sessie op een andere locatie wordt gehouden. Zo leer ik Utrecht steeds beter kennen.

Heb je nog vragen aan ons, of wil je de andere leden vast iets meegeven?
Ga gewoon lekker door. UCK is een heel actieve club met sympathieke mensen. Het heeft mij veel gebracht in de afgelopen drie jaar. Ik ben fan en probeer ook mensen uit mijn netwerk enthousiast te maken voor UCK. Dus jullie doen goed werk!

Gekoppelde documenten
TitelBestandsgrootteMIME-type
Ronald120.jpg316,3 kBimage/jpegdownload

« Terug

Lees overig nieuws

Twitter

Sluiten