Cartografen maken nieuwe stadskaart Utrecht

Kaart_van_Utrecht.jpg18-11-2018

Cartograaf Paul Benjaminse maakte met zijn team een nieuwe stadskaart van Utrecht. De studio was gevestigd in Amsterdam, maar verhuisde naar Utrecht. Met de kaart wil het team hun beleving van de stad weergeven.

<< Dit nieuwsbericht verscheen eerder op de website van DUIC.nl >>

De studio die de kaart maakte, Carto Studio, heeft drie maanden lang aan de kaart gewerkt en bestaat voor het merendeel uit Utrechters. Het team werkt tegenwoordig in een pand aan het Wilhelminapark. “We hebben deze zomer een nieuwe kaart van Utrecht ontwikkeld die op basis van onze eigen beleving als Utrechters is vormgegeven”, laat Benjaminse weten.

De studio vindt het van belang om de beleving van de stad weer te geven. Volgens het team horen bij die beleving de winkelstraten, terrassen, theaters, podia en ‘al het andere dat leven brengt aan Utrecht’. “Wij hebben geprobeerd het veelzijdige karakter van de stad weer te geven, met driedimensionale tekeningen van zowel de historische binnenstad als de dynamische architectuur daar omheen”, aldus Benjaminse.

Platgebeld
Degenen die het leuk vinden, kunnen gratis een exemplaar ophalen bij Carto Studio aan het Wilhelminapark 60. Dat is tot nu toe een groot succes. “De telefoon bleef maar rinkelen gisteren”, vertelt Benjaminse. De kaart is niet bedoeld voor de verkoop, maar meer als ‘cadeautje’ voor de stad. De studio is vooral erg benieuwd wat de Utrechters van de nieuwe kaart vinden.

« Terug

Lees overig nieuws

Twitter

Sluiten