UCK-lid communicatie- en gedragsexpert Gerald Morssinkhof overleden

Gerald Morssinkhof.jpg15-08-2019

Gisteren bereikte ons het bericht dat UCK-lid communicatie- en gedragsexpert Gerald Morssinkhof op dinsdag 13 augustus 2019 is overleden. Gerald was al enige tijd ongeneeslijk ziek.

We wisten al dat er bij Gerald kanker was geconstateerd, maar de eerste berichten daarna waren bemoedigend van aard omdat Gerald aangaf er alles aan te willen doen om te genezen. Enkele maanden geleden bleek echter dat de rotziekte zijn lichaam toch al verder had aangetast en dat genezing niet meer mogelijk was.

Nog maar amper zes weken geleden, begin juli, ontvingen wij als UCK-bestuur van Gerald een onwerkelijke e-mail waarin hij dit nieuws aan ons kenbaar maakte: “Hierbij zeg ik per direct mijn lidmaatschap van de UCK op. De reden is nogal bizar. Ik ben ongeneeslijk ziek (kanker), uitbehandeld en heb helaas nog maar weinig tijd te leven. Ik kwam altijd graag naar UCK toe, een hele fijne vereniging met een voor mij heel prettige sfeer en thema’s. Dankjewel voor alles wat jullie gedaan hebben. En wens jullie mooie vervolgstappen, ga zo door!”

Een e-mailbericht dat diepe indruk op ons heeft gemaakt. Temeer daar het juist ook Gerald was die vakbijeenkomsten bij de UCK leidde en ons daarbij met veel passie en energie duidelijk maakte hoe mooi ons communicatievak is. We hebben Gerald dat ook duidelijk laten weten. Aan hem verteld dat wij enorme waardering hebben voor zijn gedrevenheid voor het vak. Want zoals Gerald bezig was met de ontwikkeling van het communicatievak, zijn er maar weinigen. Gerald waardeerde de erkenning die hij van ons en van andere vakgenoten kreeg. Dat was belangrijk voor hem in deze bizarre tijd. Hij gaf ook aan nog helemaal niet klaar te zijn, omdat hij nog zoveel plannen had.

Gelukkig heeft Gerald de afgelopen jaren veel communicatievakgenoten op veel verschillende podia en opleidingen in het hele land blij kunnen maken. En kunnen inspireren met zijn lessen en zijn boeken. Gerald zal voor altijd in onze herinnering blijven als die gedreven communicatieman die met grote regelmaat een bijdrage leverde aan onze club. Waarbij hij telkens de diepgang zocht in de combinatie van communicatie en gedragskennis. Naast een zeer gewaardeerde vakgenoot, verliezen wij in hem ook een prachtig mens.

In een kennisgeving op LinkedIn laat Gonda Duivenvoorden - met wie Gerald nauw samenwerkte en die in deze moeilijke tijd steun en toeverlaat van de familie is - weten dat de familie dit grote verlies in alle rust wil verwerken. Er wordt in kleine kring afscheid genomen van Gerald. Verzocht wordt om geen contact op te nemen of condoleanceberichten of -kaarten te sturen naar zijn privéadres.

Het UCK-bestuur wenst zijn vrouw en kinderen, familie, nabestaanden en vakgenoten die Gerald lief hadden, heel veel sterkte met dit verlies.

Koen van Tankeren
Voorzitter Utrechtse Communicatiekring (UCK)Reacties op Twitter naar aanleiding van bovenstaand bericht:

@MyriamHeffels
 "Ontzettend verdrietig en wat een verlies. Hij was een grote inspiratie voor ons vak en mij persoonlijk. Veel sterkte voor al zijn naasten"

@Marianneka "Echt een gemis. Fijne man, bijzondere vakgenoot"

@DafnaHoltzer "Wat een verdrietig bericht, wat een gemis. alle sterkte aan de directe naasten"

@hanspda "Wat een verdrietig bericht. We zullen Gerald als enthousiast vakgenoot missen. Sterkte gewenst aan familie"


@medeerenberg "Ongelooflijk nieuws over een ongelooflijk inspirerende man. Fijn hem gekend te hebben en veel van hem geleerd. Sterkte voor de familie!"

@MvgMariska "Wat ontzettend verdrietig voor zijn naasten en een verlies voor het communicatievak. Gecondoleerd en sterkte"

@ReintJanRenes  "Ach, wat een heftig nieuws" 

@WienekeBuurman  "Mooie woorden voor een mooie collega!" 

@MicheR "Oh, wat triest. Zo'n bevlogen man. Veel van geleerd"

@clarionwegerif "Sterkte voor familie, vrienden en communicatiecollega's. Gerald was een bijzonder man"

@illya66
 "Een fijn mens, met warm hart en koel verstand. Hij wordt ontzettend gemist; dat weet ik zeker"

@MargjeMahler
 "Wat een verdrietig bericht. Op het bankje bij station Amstel, daar hebben we gezeten en gepraat. En een doos met 25 boeken is vol trots van Gerald van eigenaar gewisseld. Veel sterkte voor de nabestaanden"

@frankvergeer
 "Verdrietig nieuws. Hij was een inspirator voor veel van ons. Sterkte voor de familie en nabestaanden"

@AngelaDriessen
 "Inspirerend man. Hield je mooie spiegels voor. Veel sterkte voor alle dierbaren"

@MirandaBrummel
 "Wat een verdrietig bericht. Denk met plezier terug aan zijn colleges destijds. Veel sterkte voor zijn dierbaren"

@sabinebos
 "Wat een verdrietig bericht. Hij was een hele fijne, kundige mentor tijdens mijn opleiding. Hij zal enorm gemist worden, in het vak en uiteraard door zijn naasten. Heel veel sterkte voor iedereen die hem liefhad"

@communicadootje
 "Nee wat een schok, veel te jong. Wat moest ik altijd om hem lachen op de opleiding. Met zijn klompen aan, inspirerende verhalen. RIP"

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten