Gemeente Utrecht wint prijs voor duidelijke taal

Uitreiking Prijs Direct Duidelijk-03.jpg10-01-2020

Gemeente Utrecht is de beste aanjager voor duidelijke overheidstaal. Als erkenning daarvoor kreeg medewerker Rita Domanski van de gemeente vandaag de prijs voor ‘beste aanjager van direct duidelijke overheidstaal 2019’ uitgereikt.

De prijzen, die door een vakjury worden toegekend, zijn onderdeel van de Direct Duidelijk-campagne van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de Taalunie. Het doel van de campagne is om teksten te verbeteren zoals brieven, formulieren, folders of webteksten. Utrecht streeft ernaar de meest begrijpelijk schrijvende gemeente van Nederland te worden.

Schrijfcoaches
De prijs werd in ontvangst genomen in het bijzijn van wethouder Linda Voortman van Publieksdienstverlening. Voortman is verheugd: “We zijn blij met deze prijs en gaan onverminderd door met duidelijke overheidstaal voor iedereen, zowel in brieven als via online kanalen. Onze collega Rita zet zich als één van de ruim 60 schrijfcoaches in om haar collega’s te helpen duidelijke taal te gebruiken.”

Brigade
De landelijke Direct Duidelijk Brigade bestaat uit een groep experts, taalcoaches en taalambassadeurs. Het streven is dat de brigade dit jaar uitgroeit tot 100 leden. De brigade helpt bij het herschrijven van teksten en adviseren over begrijpelijk communiceren. Ook organiseert ze trainingen en zijn er taalcoaches beschikbaar die ingezet kunnen worden bij overheidsorganisaties, om samen te werken aan heldere teksten.

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten