[VIDEO] UCK liveshow #5: "Het gaat nu ergens over en vaak gaat communicatie over bijna niks!"

UCK_2020_Website_500x250px_LIVE_aflevering_5_21 juli.jpg24-07-2020

Hoe staat het communicatievak ervoor na de bijzondere maanden van corona? In hoeverre heeft ons vak aan positie gewonnen? En hoe toekomstbestendig is dat? Eindverantwoordelijke communicatiedirecteuren geven interessante inzichten op die vragen in de 5e UCK Online Talkshow van dinsdag 21 juli jongstleden. Kijk de gehele uitzending terug op ons YouTube-kanaal!

De UCK live online talkshow stond onder leiding van onze talkshowhost Elisabeth van den Hoogen en chatmaster Raymond de Jong.

Laat je inspireren door de bijdragen van:

Karel Winkelaar - Communicatiestrateeg, auteur boek 'De Communicatieadviseur' : “Ik heb het nog nooit gezien dat communicatie invloed had op het gedrag van mensen. Het gaat ergens over. En heel vaak gaat communicatie – sorry dat ik het zeg collega’s – over bijna niks.”

Iris Reshef – directeur Communicatie NS: “Het helpt dat als je aan tafel zit bij de raad van bestuur je meteen kunt laten zien wat je aan het doen bent en je gelijk een stap vooruit zet in plaats van dat je wacht totdat je een opdracht krijgt. Ik denk dat wil het moment is om te laten zien dat wij de afdeling zijn die creativiteit brengt binnen een organisatie.”

Minke Jonker - manager Corporate Communicatie & Public Affairs Kamer van Koophandel: “We geven tegengas, we gaan er boven hangen, we gaan het analytisch aanpakken, maar vooral ook proberen wij rust, reinheid en regelmaat uit te stralen.”

Marieke van Os - directeur USG MarCom: “We zagen een stagnatie bij aanvragen voor nieuwe projecten en als er al aanvragen voor projecten binnenkwamen dan was dat voor crisiscommunicatie en interne communicatie.”

Hanneke Koppers - directeur Communicatie TU Eindhoven: “We hebben onze interne communicatieplannen herschreven met de lessen van corona en we hebben kunnen laten zien dat communicatie in deze periode echt iets toevoegt. Belangrijk blijft dat we als afdeling ook blijven werken aan onze eigen PR.”

Esther Bunnik – hoofd Communicatie VNG: “Wat we heel erg merken nu al, is dat we communicatief in een hele lastige tijd aan het komen zijn. De crisis is er nog steeds maar de boodschappen zijn diffuser en als ik naar overheid kijk soms zelfs een beetje tegengesteld!”

Bekijk hier de vollledige uitzending op ons YouTube-kanaal:

« Terug

Lees overig nieuws

Twitter

Sluiten