Utrechtse boegbeelden spreken achterban aan om rellen te voorkomen

Imam Utrecht.jpgzaterdag 27 november 2021

Diverse Utrechtse boegbeelden en buurtwerkers zijn in actie gekomen om hun spreken achterban aan te spreken om rellen te voorkomen naar aanleiding van de nieuwe coronamaatregelen die vrijdag zijn aangekondigd. Daarbij de rellen en afschuwelijke aanvallen op politie, GGD en brandweer van afgelopen weekend nog vers in het geheugen.

Communicatieadviseur en woordvoerder Saber Benjah meldt via zijn LinkedIn-account dat jongerenwerkers, maatschappelijke werkers, buurtvaders, buurtmoeders en wijkagenten het gesprek aan gegaan met jongeren toen er ook nu weer werd opgeroepen om te rellen. “Ze gingen de wijk in en in buurthuizen en moskeeën werd onderwerp besproken, aldus Benjah.

Maar los hiervan deden ook de in Utrecht gerespecteerde imam Abdeljalil en FC Utrecht-voorzitter/eigenaar Frans van Seumeren een oproep richting hun achterban om rustig te blijven.

Rellen kan echt niet
Abdeljalil zegt in een spontane vlog die veelvuldig op sociale media wordt gedeeld: “Natuurlijk kun je demonstreren en op een vreedzame manier je stem laten horen, maar rellen dat kan echt niet! Lieve jongeren doe daar alsjeblieft niet aan mee want degene die zo’n oproep verspreidt op sociale media, die houdt niet van Utrecht, die houdt niet van jou, je vader en moeder die daar rondlopen en wil jouw toekomst verpesten en kapot maken. Gebruik je gezonde verstand!”

Koppie
Via de social mediakanalen van FC Utrecht is de videoboodschap verspreid van Frans van Seumeren. “Wij hebben laten zien dat wij verbinden en onze medemensen een helpende hand toereiken, benadrukt Van Seumeren daarin onder andere. “Samen zorgen we goed voor elkaar en onze stad, laten we dat goed blijven en doen en met het koppie erbij!”

Klasse
Saber Benjah benadrukt in zijn post dat dit ‘klasse crisiscommunicatie’ initiatieven zijn. “Hulde aan al deze mensen die keihard werken om de stad rustig te houden”, zo stelt hij. “We moeten als samenleving zuinig zijn met dit soort mensen. Velen doen het tenslotte vrijwillig of draaien overuren. Investeren in deze sociale structuren is belangrijk.”

Labels
Verslagen

« Terug

Lees overig nieuws

Sluiten